Dargeçit’te 36 PKK’li öldürüldü

Dargeçit’te 36 PKK’li öldürüldü

Sokağa çıkma yasağının 19 gün sürdüğü Mardin’in Dargeçit ilçesinde 36 PKK’li öldürüldü.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde 19 gün önce PKK’lilerin Safa Mahallesi’nde çukur kazması üzerine alınan sokağa çıkma yasağı dün itibariyle kaldırıldı. Yasak süresi boyunca şiddetli çatışmaların yaşandığı mahallede 36 PKK’li öldürüldü, 13’ü de yaralandı. Yaralanan PKK’lılar, kaldırıldıkları Dargeçit Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavilerinin ardından tutuklandı.

Mardin Valiliği; ilçede toplam 36 PKK’linin öldürüldüğü, 13 PKK’linin yaralandığı ve yaralanan PKK’lilerin tutuklandığını belirtti.

Açıklamanın devamında, “Operasyonlarda PKK’ya ait 17 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet M16 silahı, 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 adet Bixi makineli tüfek, 5 adet Av Tüfeği, 1 adet Tabanca, 2000 kg patlatılmaya hazır bidon içinde el yapımı patlayıcı,  3 adet RPG-7 Roketatar silahı, 60 adet Roketatar Mühimmatı ve sevk fişekleri, 3 adet Telsiz,  1 adet Dürbün, 30 adet El Bombası, 1 adet Hücum Yeleği, 9 adet Tüp Bombası, 22 adet voleybol topu içerine hazırlanmış el yapımı bomba, 2 adet dizüstü bilgisayar, 4 adet güvenlik kamerası, çok sayıda mühimmat,  örgütsel materyal, ilk yardım malzemesi, giyim ve gıda maddesi ele geçirilmiştir.” denildi.  

Açıklamada 25 çukurun kapatıldığının bilgisinin verildiği açıklamada, 8 adet tuzaklama bomba düzeneğinin ise kontrollü olarak imha edildiği aktarıldı. Barikat olarak kullanılan bir römork ve bir minibüsün de kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, 110 ayrı adreste de arama yapıldığı belirtildi.  

Operasyonlar sırasında 4 polisin yaralandığı kaydedilen açıklamada, 8 vatandaşımız yaralandığı ve 2 vatandaşın hayatını kaybettiğinin bilgisi paylaşıldı. 

Hatırlanacağı üzere PKK’linin keskin nişancıları tarafından 23 Aralık’ta bir eve düzenlenen saldırıda 70 yaşındaki Necim Kılıç ve 34 yaşındaki kızı Sabahat Kılıç hayatını kaybetmiş, aynı aileden Fatma Kılıç (50) ve Selamet Kılıç (33)  ise yaralanmıştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.