Dargeçit'te engellilere yönelik bir etkinlik

Dargeçit'te engellilere yönelik bir etkinlik

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Mardin'in Dargeçit ilçesinde engellilere yönelik bir etkinlik düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Mardin'in Dargeçit ilçesinde Dargeçit Spor Kulübü ve Dargeçit TÜGVA Şubesi tarafından engellilere yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Dargeçit Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe; ilçe Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Belediye Başkan Vekili M. Tevfik Vural, Garnizon Komutanı Binbaşı Çağhan Vidinel, İlçe Müftüsü Selami Aykul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılıç, engeliler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte Kaymakam Yeşiltaş, Belediye Başkan Yardımcısı Vural ve Dargeçit Spor Kulübü hocalarından Şükran Acar birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı’nın engelliler haftasıyla ilgili düzenlemiş olduğu slayt gösterimi izletildi. Etkinlik, Vatan İlköğretim Okulu öğrencilerinden M. Emin Cebe'nın seslendirdiği şiir ile devam etti. Ardından etkinlik özel bir rehabilitasyon merkezi öğrencisi Aynur Doğan, "Medine’ye Varamadım" ilahisini seslendirdi.

Özel Eğitim öğrencilerinin sabırla ve heyecanla izledikleri program, öğrencilerin hazırladığı çuval yarışı ve halat çekme yarışı oyunlarıyla devam etti. Ardından Mizgin Yılmaz adlı engelli öğrenci, Engelliler Haftasıyla ilgili bir şiir okudu.

Etkinlik sonunda yapılan çekiliş ile birlikte özel eğitim öğrencilerine 8 tablet ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5 tekerlekli sandalye hediye edildi. (Seyfullah Şengül - İLKHA)






































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.