Darmstadt'ta cemiyetler arası sahur programı

Darmstadt'ta cemiyetler arası sahur programı

Almanya'nın Darmstadt şehrinde farklı cemiyetler tarafından ortaklaşa sahur programı düzenlendi.

HESSEN - Darmstadt kentinde bu yıl cemiyetler tarafından sahur programı düzenlendi. Sahur programına ilde faaliyet gösteren farklı cemiyetlerden ortak katılım oldu.

Yaklaşık yüz kişinin katıldığı program gece 24.00'te başladı.Ramazan ayına girmeden önce kurulan, Darmstadt Cemiyetlerarası İstişare Heyeti, cemiyetlerin birbiri ile kaynaşmasını ve birbirlerini daha yakından tanımaları amacı ile sahur programı düzenledi.

 

Programa cemiyetlerin imamlarıyla ve sadece gençlerin katılması dikkat çekti.
Darmstadt DİTİB Camii İmamı Abdulkadir Hoca Efendinin Kur'anı Kerim tilaveti ile başlayan programda yine Abdulkadir Hoca tarafından bir sohbet yapıldı. Dünyadaki amellerin ahretteki karşılığından ve cennetten bahseden Abdulkadir Hoca, kötülüklere iyilikle cevap verilmesi gerektiğini söyledi
Programda konuşan Ümit Cengiz de Darmstadt Cemiyetlerarası İstişare Heyetinin kurulma amacı hakkında misafirleri bilgilendirdi. Cengiz, " Daha önce bir cemiyetin düzenleyeceği organizelerden hiç haberimiz olmuyordu, hali ile katılımlarda gerçekleşemiyordu. Biz bunların artık olmaması için cemiyetlerin ortak hareket etmeleri gerektiği kanaatine vardık ve bu heyeti kurduk.

Darmstadt ATİB İmamı Muhammed Said Hocaefendinin Asr süresini konu alan sohbetinden sonra programın kapanışı Kari İsmai Esen'in Kur'an tilaveti ile yapıldı.

Sohbet aralarında Ramazan Yıldırım okuduğu ilahiler ile hoş anlar yaşatırken program sonunda sahur yapılarak dualar edildi.

(Abdurrahman Uğurlu /Gökhan Gül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.