Darp edenler ile, dayak yiyene ceza verenler, paralel mi?

Darp edenler ile, dayak yiyene ceza verenler, paralel mi?

Yaklaşık 20 ay önce 30 polis tarafından darp edildikten sonra göz altına alınarak savcılığa sevk edildikten sonra serbest bırakılan, kapatılan Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş, polise mukavemet suçundan 12 ay 15 gün hapis cezası ile 5

OSMANİYE- Yaşadığı olayı İLKHA`ya anlatan  Alakuş, polisin kendilerine terörist muamelesi yaparak silah doğrulttuğunu, biber gazı sıkarak darp ettiğini belirterek, “Hem darp ettiler, hem de ceza verdiler.” dedi.

Alakuş yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Adana`ya gitmek üzere Gaziantep`ten yola çıkan kapatılan Mustazaf Der`in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki heyete, bizler de Osmaniye`den katıldık.  Aracımızda ben dahil 5 kişi bulunuyorduk.  Benzin almak için konvoydan kopup benzin istasyonuna girip yakıtımızı aldıktan sonra yolumuza devam edecekken, aracımızın önü polislerce kesildi ve etrafımız sarıldı. Yüzümüze biber gazı sıkılarak yere yatırılıp yaklaşık 30 polis tarafından darp edildik. Ben hastanelik olmuştum. Daha sonra 4 arkadaşımla beraber,  polise mukavemet ettiğimiz bahanesiyle karakola götürüldük. İfadelerimiz alındıktan  sonra serbest bırakıldık. Tabi olaydan hemen sonra ben de polisler hakkında, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum.” dedi.

Alakuş, 20 ay kadar öncesinden  bu zamana  dek süren mahkemenin son duruşmasında, kendisi ve arkadaşlarını darp eden  polisler hakkında beraat kararı verdiğini,  kendisini  ise, polise mukavemet suçundan 12 ay 15 gün hapis cezası ile 5 bin 800 TL para cezasına çarptırdığını söyledi.

Olay  günü  gittiği  ve  kendisine ‘Darp Raporu’   veren  Aile Hekiminin  de  ifadesine başvurulduğunu, ancak,  Aile Hekiminin de  çark ederek, “Olay gününü tam hatırlamıyorum. Bana göstermiş olduğunuz raporu  ben düzenlemedim. Altındaki imza bana ait değil.” diyerek verdiği raporu inkar edip kabul etmediğini  dile  getirdi.  

Mahkemenin, planlı  olarak bu şekilde sonuçlandırıldığını düşündüğünü belirten Alakuş,  bu uygulama, paralel  yapıları akla getirdiğini dile getirerek, “30 kadar polis beni darp ettiler. Ve cezayı bana verdiler. Adaletin  bugün tersyüz olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu. Bir insanın seyahat hakkını engelleyeceksin, yolunu keseceksin, terörist muamelesi yapacaksın, gözü dönmüş 30 kadar polisle darp edeceksin ve bu vahşilik karşısında mahkemeye başvuracaksın. Mahkemenin verdiği karar, darp  edilene  12 ay 15 gün ile 5 bin 800 TL. ceza. Adaletin bu kadar çarpıtıldığı bir başka ülke var mıdır acaba? Varsa bana gösterin. Adalet bugün öldü.” diyerek  olaya  tepki gösterdi. ( Sinan Özdil- Yunus Kaya-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.