Darp edilen çobanların yakını İLKHA'ya konuştu

Darp edilen çobanların yakını İLKHA'ya konuştu

​Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı köyü yaylasında koyunlarını otlatan iki çobanın, askerler tarafından feci şekilde darp edildiği iddia edildi. Çobanların yakını, olayın derhal soruşturulması gerektiğini belirtti.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı (Nêrduşe) köyünün Binahare mezrası yaylasında koyunlarını otlatmaya götüren Nasır Taş ve Ramazan Aktaş, bölgede operasyona çıkan Durak Korakolu'na bağlı oldukları ileri sürülen askerler tarafından feci şekilde darp edildikleri iddia edildi.

Olaya tepki gösteren çobanların ailesi savcılığa şikâyette bulunduklarını belirterek olayın soruşturulmasını istedi.

İLKHA muhabirinin telefonla ulaştığı yaralı çobanlardan Nasır Taş'ın yeğeni Müslüm Taş, dün saat 07.30 sıralarında koyunları yaylada otlatan amcası  ve Ramazan Aktaş'ın yanına bir grup uzman çavuşun geldiğini belirtti.

Askerlerin, bölgede bazı PKK'lilerin olduğunu ve bunları görüp görmediklerini sorduğunu aktaran Taş, çobanların kimseyi görmediklerini belirtmesi üzerine darp edilmeye başlandıklarını ifade etti.

Taş, "Amcamın elindeki sopayla, tüfek dipçikleriyle, tekmelerle, tokatlarla uzun süre dövüyorlar. Öyle ki amcamlar 'artık yeter, yapmayın' diye yalvarmaya başlıyor. Hatta amcamın dediğine göre amcam bir ara ayaklarına da kaparak işkenceye son vermeleri için yalvarıyor ama dinlemiyorlar. Sonra amcamı dere kenarına götürüp başını suya sokuyorlar. Öldürmekle tehdit ediyorlar. Seni öldüreceğiz diyorlar. Yaklaşık iki saat süren işkencenin ardından amcamı ağaçlık, kuytu bir yere atıp gidiyorlar. Diğer çobanı babası (PKK tarafından) şehit edildiği için fazla dövmüyorlar galiba. Onun yaraları amcamdan daha iyi olduğu için sürünün başına geçiyor. Daha sonra berivan kadınlar koyunları sağmaya geliyor. Çoban komşumuz,  kadınlara, amcamı görüp görmediklerini soruyor. Kadınlar, çoban komşumuza 'seninle birlikte değil mi?' diye soruyor. Çoban komşumuz, askerlerle aralarında geçen olayı anlattıktan sonra aramaya koyuluyorlar. Amcamı ondan sonra baygın ve işkence yapılmış halde buluyorlar. Kadınlar bize haber verdikten sonra araçla yanlarına gittik, yaralılara araçla dağdan indirdik. Sonra da ambulans çağırdık."

Ambulansla hastaneye geldikleri ve halen hastanede olduklarını söyleyen Taş, bayılana kadar darp edilen amcası Nasır Taş'ın, askerin tekme atması sonucu yüzündeki kemiğin kırıldığını ve bu nedenle ameliyat geçirdiğini söyledi.

"Olayla ilgili derhal bir soruşturma başlatılmalı"

Hastanede darp raporu tuttuklarını belirten Taş, "Davacıyız. Savcılığa yazı gönderdik, savcı hastaneye gelip darp edilenleri dinleyecek. Şu ana kadar hiçbir yetkili hastaneye gelmedi, bizimle iletişime geçmedi. Yetkililer bu olayın peşini bırakmamalı. Olayla ilgili derhal bir soruşturma başlatılmalı." diye konuştu.

İLKHA
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler