Davutoğlu Erzincan kongresinde konuştu

Davutoğlu Erzincan kongresinde konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Erzincan'daki 5'nici olağan kongresine katıldı. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçtaroğlu'na yüklenerek "MİT, yurt dışındaki vatandaşlarımızı kurtarabilir, CHP'yi kurtaramaz" dedi.

ERZİNCAN - Irak temaslarının ardından Ağrı Patnos'a geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün de partisinin Erzincan Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu buradaki konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçtaroğlu’na sert eleştiriler yöneltti.

 

13 Mart Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sara Davutoğlu'yla birlikte katıldı. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Davutoğlu'na eşlik etti.

 

Davutoğlu kongrede yaptığı konuşmada CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenerek "Genel Merkeze mescit açacağız dediler, fırtına koptu. Dersim konusunda geçmişle hesaplaşmaktan korktuğu için Kılıçdaroğlu bir şey söyleyemedi. Bir genel başkan yardımcısı yarım yamalak bir şey söyledi. Diğerleri çıktı 'biz katılıyoruz' dedi. Bu nasıl parti? 'MİT CHP'yi bölmeye çalışıyor' dedi. Allah aşkına siz zaten bölünmüşsünüz. Kendi milletvekili Rıza Türmen bunu söylüyor. Kılıçdaroğlu, kendi beceriksizliğinin faturasını başkalarına kesmeye çalışma. MİT, Musul'daki Başkonsolosluk çalışanlarımızı kurtararak tüm milletimizin takdirini kazanmıştır. MİT, yurtdışındaki vatandaşlarımızı kurtarabilir ama CHP'yi kurtaramaz. 7 Şubat'ta MİT'e yönelik komployu hazırlayan çevreler bunu Kılıçdaroğlu'nun kulağına fısıldamıştır." şeklinde konuştu.

 

Davutoğlu, eleştirilerini sürdürürken önüne gelen bir not üzerine "Şu an öğrendim. Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi vefat etmiş. Kendilerine taziyelerimi sunuyorum." diyerek eleştirilerini noktaladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.