Davutoğlu: Şahsın tespiti konusunda ciddi mesafe alındı video foto

Davutoğlu: Şahsın tespiti konusunda ciddi mesafe alındı video foto

Suruç'taki bombalı saldırının ardından Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı basın açıklamasında saldırıyı düzenleyen şahsın tespiti konusunda ciddi bir mesafe alındığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç'taki bombalı saldırının ardından Şanlıurfa’ya geldi. Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne giden Davutoğlu, yaralıları ziyaret etti.

Yaralıları ziyaret ettikten sonra Şanlıurfa Valiliğine geçen Ahmet Davutoğlu, burada yaptığı basın açıklamasında, saldırganın kimliği ve bağlantısı konusunda ciddi mesafe alındığını açıkladı.

“Ya bir sızma ya da grubun içinden biri olabilir”

Saldırı ile ilgili derinlemesine bir araştırmanın yapıldığını belirten Davutoğlu, “Bu grup Suruç’a gelirken emniyet birimlerimiz tarafından gerekli aramalar yapılıyor. Belediyenin orada da daha önce arananlar listesinde olan iki kişi gözaltına alınıyor. Daha sonra bu grup belediyeye ait etrafı iki metre duvar ve üzerinde demir parmaklıklar bulunan yere intikal ettiriliyor. Gelen talep üzerine belediye alanı olduğu için ikinci bir arama yapılmıyor. Anlaşılan o ki tüm süreç içerisinde ya bir sızma ya da grubun içinden kimliği belirlenemeyen birisinin canlı bomba olma suretiyle bu katliam gerçekleştirilmiştir.” şeklinde konuştu.

“Şahsın tespiti konusunda ciddi bir mesafe alındı”

“Şahsın tespiti konusunda ciddi bir mesafe alındı.” diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Emniyet birimlerimiz bu şahsın hem Türkiye içi hem de yurtdışı tüm bağlantılarını tespit etmek için yoğun bir çaba içerisinde. İsim konusunda önemli bir aşamaya gelindi ama soruşturmanın selameti açısından bu aşamada herhangi bir açıklama yapılmayacak.”

Bu katliamdan sorumlu herkesin ortaya çıkarılması için hukuki olarak gerekli tüm çalışmaların yapılacağını belirten Davutoğlu, ilk günden bu yana kapsamlı bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

Saldırı siyasi yönden ele alındığında Türkiye’ye yapılmış bir saldırı olduğunu söyleyen Davutoğlu, bu saldırının Türkiye içinde bir grubun bir gruba saldırısı olarak değil, tüm Türkiye’ye yapılmış bir saldırı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.

Sınır bölgelerine ek güvenlik tedbirleri alınacak

Davutoğlu: "Türkiye ve AK Parti iktidarlarının, hiç bir zaman hiç bir terör örgütüyle doğrudan ya da dolaylı bir ilişkisi söz konusu olmadığı gibi hiç bir terör örgütüne de müsamaha gösterilmemiştir. Yarın bakanlar kurulunda da alacağımız ek güvenlik tedbirlerini gözden geçireceğiz. İçişleri Bakanlığımıza gerekli çalışmaları yapmaları için talimatı verdik. Bakanlar kurulunda sınırımızda alınacak ek güvenlik tedbiriyle ilgili ayrıca bir eylem planı hazırlığını değerlendireceğiz ve gerekli tedbirleri alacağız." dedi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.