Davutoğlu:"Kayseri'yi ayağa kaldıracak projelere omuz verdik"

Davutoğlu:"Kayseri'yi ayağa kaldıracak projelere omuz verdik"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Talas raylı sistem hattı ve yeni hal kompleksinin açılış törenine katılarak halka hitap etti.

KAYSERİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Talas Raylı Sistem Hattı ve Yeni Hal Kompleksinin açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, "Türkiye'de bir belediyecilik geleneği oluşmuşsa, Başkan Özhaseki'nin çok büyük payı vardır" diyen Başbakan Davutoğlu, Kayseri'yi efsane belediyeciliğin merkezi ve pek çok açıdan Türkiye'nin zirve şehri olarak nitelendirdi.

 


Talas Raylı Sistem Hattı ve Yeni Hal Kompleksinin açılış töreni Talas Hattı'nın son durağı olan Cemil Baba Mezarlığı yanında yapıldı. Törene,  Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile çok sayıda milletvekili, bürokrat ve vatandaşlar katıldı.

 


"Kayseri'yi ayağa kaldıracak projelere omuz verdik"
 

Törende ilk konuşmayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakan'ın  siyasetçi ve bilim adamı kimliğinin yanı sıra, şehirlerle ilgili vizyonu da çok iyi bildiğini ve bu vizyonun ufuk açıcı olacağını söyledi.


Her zaman Kayseri ile ilgili hayaller kurduklarını ve bu hayalleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Özhaseki, "Bir çok hayal kurduk ama, bunlar ham hayaller değildi. Kayseri'yi ayağa kaldıracak ne kadar proje varsa, omuz verdik, veriyoruz. Kayseri'nin alt yapı sorunu yok. Üst yapıda çok önemli hizmetler yaptık. Bu şehirde bir elin parmakları kadar park vardı, şimdi 850 park var. Kızılırmak'ın akışına, Erciyes Dağı'nın heybetine bakardık. Yamula Barajı'nı ve Erciyes'in karını kâra dönüştürecek kayak merkezini yaptık" dedi.

 


Törende konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, Kayseri'nin siyaseti, bürokrasisi, STK'larıyla bir bütün olduğunu belirterek, "Kayseri sizin Ankara'daki yükünüzü hafifletecektir. Kayseri, büyüyen Türkiye'nin büyüyen şehridir.Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere belediyelerimiz, Kayseri'yi kolay ve rahat yaşanabilir bir şehir yaptılar." şeklinde konuştu.


 

"Zirve şehir kayseri"

 

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu,  yaptığı  konuşmada, Kayseri'nin Anadolu'nun zirve şehri olduğunu belirterek , "İlmimizin, irfanımızın, siyasetimizin, mimarimizin zirve şehri Kayseri. Zirvelerin en güzeli Erciyes. Yurtdışına giderken Erciyes'in üstünden geçtiğimde manen Erciyes'e derdim ki, 'Uzak diyarlara bir yolculuğa çıkıyorum Erciyes. Türkiye sana emanet.' Erciyes'te bana şöyle seslenirdi: 'Biz Anadolu'dayken ve eteğimdeki Kayserililer varken, sen sakın dert etme.'   Erciyes'in çocukları, Anadolu'nun bekçileri yiğit Kayserililere selam olsun" sözlerine yer verdi.


Siyasetin zirvesinin de Kayseri olduğunu söyleyen ve 11 Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü anan Başbakan Davutoğlu, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde Çankaya'da oturduğu her dakikada, o makamın gerçek sahibinin millet olduğunu söylediğini ifade etti.

 


"Kayserili Davut benim"
 

Maneviyatımızın da zirvesinin Kayseri olduğunu ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Seyyid Burhaneddin Kayseri'dedir. Konya'nın hocasının hocası Kayseri'dedir. Kayseri  de en az Konya kadar bizim için azizdir, kutsaldır. Davut El Kayserî de Kayserilidir. Diyorum ki kabul ederseniz 21. Yüzyılın Davut-el Kayserî'si  de benim. Kayserili Davut benim. Kayserili olarak yaşayacağım, Kayserili olarak bu milletin hizmetinde olacağım." ifadelerine yer verdi.

 


Konuşmasında Kayseri ile ilgili yeni yatırım sözleri veren Başbakan Davutoğlu, Ankara hızlı tren hattına önümüzdeki yıl kazma vurulacağını, Antalya-Kayseri hızlı tren hattının da önümüzdeki yıl yapımına başlanacağını, Kayseri'yi bir ticaret ve lojistik merkez haline getirecek projeleri destekleyeceklerini ifade etti.

 


Yeşilhisar-Sarıoğlan banliyö hattının 2015'te hizmete sunulacağını belirten  Davutoğlu,  Kayseri'nin yükselen küresel gücün, ekonomi ve siyasi merkezi olmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Kim ne derse desin, kim hangi tuzaklarla bize tuzak kurarsa kursun, Kayseri insanı bizim yanımızda ise, Erciyes bir dağ olarak gönlümüzde ve zihnimizde yer edinmişse, hizmetimize hiç kimse engel olamaz." dedi.


 

“Türkiye ve asil milletimiz zalimlere karşı mazlumların yanında olacaktır.”

 

Başbakan Davutoğlu konuşmasına, “Allah bu milleti kimseye muhtaç ve mahcup etmesin. Kemal Kılıçdaroğlu gibi, ‘Bir buçuk milyon Suriyeliye bu toprakları açmak ihanettir’ demeyi nasip etmesin. Türkiye ve asil milletimiz zalimlere karşı mazlumların yanında olacak inşallah. Az önce acı bir haber aldık, Afyon’da trafik kazası olmuş, 8 üniversite öğrencisi hayatını kaybetmiş ve 20 kişinin yaralı olduğu söyleniyor. Allah onlara rahmet eylesin. Bu ülkenin yükselişini kimse engelleyemeyecek. Kim ne yaparsa yapsın, bu ülke ve milletimizin aziz fertlerinin bu güçlü ülkeden feyz almasını kimse engelleyemeyecek" sözleriyle  son verdi.

 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşması sırasında ikindi ezanının okunması nedeniyle konuşmasına ara verdi ve törene katılan vatandaşlara da seslenerek Ezan-ı Muhammediyi dinlemeye davet etti.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının ardından protokolün de katılımıyla Talas Raylı Sistem Hattı ve Yeni Hal Kompleksinin açılışı yapıldı. Başbakan Davutoğlu açılışın ardından Başkan Mehmet Özhaseki ile birlikte raylı sistemi sürerek ilk seferi gerçekleştirdi.  (Fatih Gültekin – Mehmet Bayrak/ İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler