DEDAŞ tarafından elektriği kesilen aile yardım bekliyor

DEDAŞ tarafından elektriği kesilen aile yardım bekliyor

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir buçuk yıldır borcundan dolayı DEDAŞ tarafından elektriği kesilen aile yardım bekliyor.

Ceylanpınar Mevlana Mahallesinde ikamet eden 3 çocuk babası Süleyman Yıldırım, iş olmadığı için bir buçuk yıldır elektriksiz bir hayat yaşıyor. Toplam 3 Bin 500 TL elektrik borcu olan aile, maddi sıkıntılarından dolayı çocuklarını okula gönderemediklerini belirterek yetkililerden yardım istedi.

 

Başbakanlık BİMER sitesine, İç İşleri Bakanlığına, Şanlıurfa Valiliğine dilekçe yazdığını ve bu dilekçelerin karşılıksız kaldığını ifade eden Süleyman Yıldırım, “Defalarca kaymakamlığa başvurdum bana bir seferinde Bin TL yardım verdiler onunla da elektriği taksitlendirmesini yapmamı istediler her ay yardım edeceklerini söylediler ama yapmadılar. Elektriğin ilk taksitini ödedikten sonra bir daha yardım etmediler bende işsiz güçsüz olduğum için diğer taksitleri ödeyemedim. bir buçuk yıldır elektriksiz çocuklarım perişan oldu. Evimize defalarca keşif için geldiler. Evimin oturulmayacak durumda olduğunu söylediler. Oturulmayacağına dair rapor tutular ancak hiçbir ilerleme olmadı. Başbakanlık bimer sitesine, iç işleri bakanlığına, Şanlıurfa valiliğine dilekçe yazdım hangi birine başvurduysam sonuçsuz kaldı.” Dedi.

 

Verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen Yıldırım, “Ceylanpınar Sosyal Yardımlaşma Müdürü Mehmet Şengül’le o kadar yalvarmama rağmen bana yardımcı olacaklarını söyledikleri halde yardımcı olmadılar aylık sadece 100 TL yardım vererek o parayla çocuklarıma üst baş erzak almamı istediler biz ev için gereken her şeyi yapacağız diyerek beni kafalarından savurdu.” Şeklinde konuştu.

 

"Yokluktan kızımı okula gönderemedim"

Maddi gücümün yetersizliğinden dolayı kız çocuğunu okula gönderemediğini kaydeden Yıldırım,  “2 Erkek 1 Kız çocuğum var. Bir erkek çocuğum okula gidiyor, kızı maddi imkânlarım elvermediği için okula gönderemedim. Diğer erkek çoğum küçük ve hasta eşim sağlıklı beslenemediği için çocuğa süt veremiyor. Bu durumda bir de çocuğumu okula gönderemediğim için bana ceza kesileceğini söylüyorlar.” İfadelerini kullandı.

 

"Suriyeli mültecilere verilen yardım kadar bize de verilsin"

Mağdur ve perişan haldeki Yıldırım ailesi için kaymakamlığa bizzat 5 sefer kendisinin dilekçe yazdığını belirten Mevlana Mahalle Muhtarı Ahmet Akkurt ise, “Mahallemizde oturan bu kardeşimiz mağdur ve perişan halde, 2 ay önce yeni bir çocukları doğdu. Bu soğukta ve kış günü bu bebeğin karanlıkta ve soğukta kalması hangi vicdan kabul edebilir. Bu kardeşimiz bir oda bir salon, kerpiç evde kalıyor." Dedi.

 

Muhtar Ahmet Akkurt  Suriyeli ailelere yapılan yardımların Türkiyeli vatandaşlara yapılmadığını da sözlerine ekleyerek, "Ben bu aile için kaymakamlığa 3-5 sefer gittim yardım veriliyor doğrudur ama ayda verilen para 100 -150 TL bu parayla ne yapılabilir 3 çocuklu bir aile ayda bu parayla geçinemez. Bu ailelere yetkililer sahip çıkmadığı taktirde buna benzer aileler yıkılacaktır.” Şeklinde mağdur ailenin durumunu dile getirdi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.