Dengbêjlik Kültürü ve Dengbejler Sempozyumu düzenlendi

Dengbêjlik Kültürü ve Dengbejler Sempozyumu düzenlendi

Şırnak Üniversitesi tarafından Uluslararası Dengbêjlik Kültürü ve Dengbejler Sempozyumu yapıldı.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Sempozyumda, sözlü kültürün önemli bir aracı olan dengbêjlik kültürü ve bu kültürün taşıyıcısı olan dengbêjler bilimsel bir ortamda ele alınarak tartışıldı.  

İki gün boyunca farklı oturumlarla yapılan Sempozyumda, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, Şırnak Belediye Başkan Vekili Ferit Batmaz ve son olarak da Şırnak Valisi Mehmet Aktaş konuşmalarını sundu.

Açılış konuşmalarının ardından Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İbrahim Baz konuştu. Daha sonra panelistler tarafından "Dengbêjlik Kültürü ve Günümüzde Dengbêjler" kavramları ele alındı.      

Gazeteci Yazar Vahdettin İnce'nin oturum başkanlığında, Gazeteci Yazar Muhsin Kızılkaya ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Metin Barlık, panelist olarak konuşmalarda bulundular.             

Sempozyum, İki gün boyunca 75 tebliğ sunumu ve 6 oturumun yapılmasıyla, katılım belgelerinin konuşmacılara takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimleriyle son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.