Denizli İslam şehitlerine şahitlik etti

Denizli İslam şehitlerine şahitlik etti

Denizli’de İslami hizmetleriyle bilinen Denizli İrşad-Der tarafından, ‘İslam Şehitlerini Anma ve Anlama’ programı gerçekleştirildi.

Esentepe Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Grup Nida sanatçılarının seslendirdiği İslam şehitlerinin hayatlarını ve mücadelelerini konu alan ezgilerle devam eden Programa konuşmacı olarak Doğru Haber yazarlarından Sait Şahin katıldı.

 

Sait Şahin yaptığı konuşmasında, “Bizleri İslam davasından alıkoyan dünya sevgisidir. Ve bundan dolayı ölümden korkuyoruz. Çünkü ölürsek sevdiğimiz şeyleri kaybetmekten korkuyoruz. Ama ne zaman ki Allah rızasını, Allah sevgisini merkeze alıp yaşarsak, malımızı da canımızı da veririz. Şehitler gözü kara bir şekilde Allah korkusu ve Allah sevgisiyle kendilerini Allah’a satan insanlardır. Allah da onların mallarını ve canlarını cennet karşılığında satın almıştır.” dedi.

 

“Müslüman ya şehit olmalı ya da şahit olmalı”

Bir çok kesim tarafından bilinçsizce kullanılan şehadet kavramına da açıklık getiren Şahin, “Müslüman ya şehit ya da şahit olmak zorundadır. Şehit kanıyla, canıyla Allah’tan başka ilah olmadığına şahitlik eden kimsedir. Kendisini kurban ediyor ve Allah’tan başka ilah olmadığına, şehadetiyle şahitlik ediyor. O yüzden bize de düşen, Allah’ın şahitliğini, Hakkın şahitliğini, hakikatin şahitliğini İslam’ın şahitliğini ve imanın şahitliğini yapmaktır. Hz. Hüseyin, Hicaz’dan yola çıkacağı zaman, onun gitmesine engel olmak isteyenler oluyor. Ama Hz. Hüseyin yine de kararından vazgeçmeyince, bu sefer ona bari şu çocuklarla kadınları beraberinde götürme diyorlar. Ama Hz. Hüseyin orada şu sözü söylüyor: ‘Biz orada şehit olacağız, onlar da şahit olacaklar.’ İşte o yüzden Hz. Zeyneb, Hz. Hüseyin’in davasının, kıyamının, şehadetinin şahitliğini yapmıştır ve Hz. Hüseyin’in davasını sürdürmüştür.” şeklinde konuştu.

 

“Müslümanların birbirleriyle savaşmalarının hiçbir mazereti yoktur”                                  

İslam coğrafyasında müslümanların dağınıklığından da söz eden Şahin, “ İsrail orada dururken, Amerika orada dururken, Batı emperyalizmi orda dururken, bugün asırlardır yaşadığımız acıların müsebbibi olan Batı dünyası orada dururken, Müslümanın Müslümanla savaşmasının hiçbir mazereti yoktur. Müslümanların cihad adı altında, şehadet adı altında birbirlerinin camilerini bombalamalarının hiçbir mazereti yoktur. Tertemiz şehadet, İsrail’e karşı yürüyen Mavi Marmara şehitlerinindir. Çünkü Allah düşmanı, Peygamberleri katleden, bugün de Filistin topraklarını işgal eden İsrail’e karşı verilen mücadele sonucunda kazanılmış  tertemiz bir şehadettir.” ifadelerini kullandı. (Ahmet Tenşi- Ahmet Ural-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.