Denizli'de Narı Aşk Mevlana Tiyatrosu Sahnelendi

Denizli'de Narı Aşk Mevlana Tiyatrosu Sahnelendi

Pamukkale Üniversitesi, Denizli Belediyesi ve Gençlik Konseyi tarafından düzenlenen Mevlana programında Narı Aşk Mevlana adlı tiyatro sahnelendi.

DENİZLİ - Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Gediz Üniversitesi kulüplerinden Tiyatro Gediz'in hazırladığı "Nar-ı Aşk Mevlana" adlı Tiyatro gösterimine akademisyen, öğrenci ve seyircilerden oluşan yoğun bir ilgi gözlemlendi.
 

Saat 19.00'da başlayan programda Denizli belediyesi Kent konseyi başkanı Ruçhan Ertuğrul kısa bir konuşma yaptı. Ertuğrul konuşmasında "Geçtiğimiz hafta dünyanın dört bir yanında Hz. Mevlana Celaleddini Rumi'nin Şeb-i Aruz diye belirttiği düğün günü manasına gelen 739. Vuslat yıldönümü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bizler de, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak Bu kapsamda yapılan etkinliklere bir katkı koymak istedik ve bu güzel geceyi sizler için hazırladık" dedi.
 

"Muhabbetlerin üç - beş günde unutulduğu günümüzden, muhabbetini 800 yıldır yaptığımız, o kutlu insana, Mevlana'ya gidiyoruz" ifadelerini kullanan Ertuğrul, "Muhammet Celaleddin, içinden çıkamadığı soruların cevabını bulmak için yıllarca dolaşır ilim dergâhlarını, şehirleri… Ama çare yoktur. Okudukça, öğrendikçe soruları ve yalnızlığı daha bir artmaktadır. Ve bir gün "Bahreyn"de, iki denizin mahşere kadar ayrılmamacasına birleştiği yerde Şems ile karşılaşır… Gelin sonrasını hep birlikte izleyelim iyi seyirler diliyorum" diyerek sözlerine son verdi.
 

Program tiyatro gösterimi ile son buldu. (Necmi Durmazer - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.