Denizli’de paralel yapı operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Denizli’de paralel yapı operasyonu: Çok sayıda gözaltı

ABD destekli darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında Denizli’de aralarında hâkim ve savcıların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ankara ve İstanbul merkezli başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

Paralel yapıya yönelik soruşturmalar kapsamında Denizli’de 6 hâkim, 3 cumhuriyet savcısı, 29 işadamı, 22 imam ve bir Kur’an kursu öğreticisi gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca açığa alınan Denizli Hâkimi S.İ., Denizli Cumhuriyet Savcısı Ö.İ.U., Acıpayam Hâkimi S.S., Acıpayam Cumhuriyet Savcısı U.S., Çivril Hâkimi G.A.A., Çivril Cumhuriyet Savcısı S. A., Çal Hâkimi A.K., Çameli Hakimi M.D. ve Tavas Hâkimi M. Ö. operasyonla gözaltına alındı.

Görevli oldukları adliyelerde ve evlerinde arama yapılan hâkim ve savcılar, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldüler.

İşadamlarına yönelik ikinci dalga operasyonunda, ev ve işyerlerinde arama yapılan 29 işadamının gözaltına alındığı belirtildi.

Çivril ilçesindeki soruşturmalarda ise 22 imam ve bir Kur’an kursu öğreticisinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ayrıca, gözaltına alınan hâkimlerden S.S. ile savcı eşi U.S.’nin talimatıyla 31 Temmuz’da polis ve jandarmaya yönelik operasyon düzenlenmiş, operasyonda gözaltına alınan 6 kişi söz konusu hâkimin kararıyla tutuklanmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.