Denizli'de patlama: 1 ölü 25 yaralı

Denizli'de patlama: 1 ölü 25 yaralı

Denizli'de Bayramyeri Meydanı'ndaki 5 katlı binanın birinci katında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Denizli'de bir binanın zemin katındaki ekmek fırınında patlama meydana geldi.

Bayramyeri Meydanı'ndaki yedi katlı binanın zemin katında faaliyet gösteren ekmek fırınında 09.15 sıralarında patlama yaşandı. Bunun üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda ambulans ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.

Patlamanın şiddetiyle binadaki bazı duvarların yıkıldığı, çevredeki binalarda ve otobüs duraklarında hasar oluştuğu görüldü.

Olayda yaralananlar, ilk müdahalelerinin ardından hastanelere sevk edildi.

Patlamanın ardından itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından olay yerinde yapılan çalışmada kimliği henüz belirlenemeyen bir kadının cesedine ulaşıldı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir de patlamada 1 kişinin öldüğünü 3'ü ağır 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Demir, olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın saat 09.10 civarında, kentin eski yerleşim yeri olan Bayramyeri Meydanı'nda, yoğunluk olarak iş yerlerinin bulunduğu bir alanda meydana geldiğini hatırlattı.

"Patlamada şu ana kadar 1 kişinin vefat ettiğini, 20 yaralı olduğunu" kaydeden Demir, şu bilgileri verdi:

"Bu yaralılarımızın 3 tanesinin durumun ağır olabileceği, diğerlerinin herhangi bir hayati tehlikesinin olmadığı görülmüş. Patlamanın nedeni henüz tespit edilemedi. Kurtarma ekipleri bina içerisinde çalışmalara devam ediyor. Bir gaz sıkışmasından dolayı bu patlama oluyor. Doğalgaz mı yoksa, orada sanayi tüpleri de olduğu söyleniyor ondan mı kaynaklandığını tespit etmeye çalışıyorlar. Binada 1 kişi vefat ediyor ama yaralıların o anda yoldan geçenler veya civarda olan iş yerlerinde bulunan vatandaşlarımız olduğu anlaşılmaktadır. Şu anda vatandaşlarımızın tedavileri devam ediyor."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.