Denizli'deki belediyelerden 3 meclis üyesi CHP'den istifa etti

Denizli'deki belediyelerden 3 meclis üyesi CHP'den istifa etti

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ertan Başkan ile Merkezefendi Belediye Meclis üyeleri Murat Çımık ve Arif Suna, CHP'den istifa etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ertan Başkan, istifalarına ilişkin yaptığı açıklamada, görevini yürütürken yaşadıkları sorunları CHP üst yönetimi ile paylaştıklarını belirtti.

Başkan, "Fakat yanlışa yanlış demek yerine bize disiplini adres gösterdiler. CHP ilke ve ideolojilerini ayaklar altına alanlar, örgütü şahsi menfaati için kullananlar parti üst yönetimi için vazgeçilmez olmuşlar. CHP benim yuvamdır, CHP kuruluş ilkeleri benim için esastır. Fakat yaşananlar beni istifa sürecine getirdi." dedi.

Başkan, "Cumhuriyet halk partisi ilke ve ideolojileri doğrultusunda sosyal bir belediyecilik anlayışı adına gerek Acıpayam meclisinde gerek Büyükşehir meclisinde savundum. Bu çabalarım gerek ilçe başkanlığı ve gerekse meclis grubumuzdaki bir kısım kişilerce engellenmeye çalışılmıştır. Ben süreci şaşkınlık içerisinde izlerken ve Acıpayam belediyesindeki yanlışları, yapılmaması gerekenleri ve Acıpayam halkına zarar verecek uygulamaları engellemeye çalıştım." ifadelerini kullandı.

Seçimlerden bugüne kadar ilçe başkanı ve eşrafının, Acıpayam Belediye başkanı ile yaptıkları gizli ittifaklarla CHP örgütünü şahsi menfaatleri doğrultusunda kullandığını belirten Başkan, görevini yürütürken ve bu sorunları CHP’ üst yönetimi ile paylaşarak bunların yanlış olduğunu beyan ettiğini aktardı.

Başkan, "Ancak bunun gereğini yapmak yerine beni ve bir kısım meclis üyesi arkadaşımıza disiplin sopası göstererek haklıdan ve kamu menfaatinden yana değil, haksız ve CHP ilke ve ideolojilerini ayaklar altına alanlardan ve örgütü şahsi menfaatleri için kullananlardan yana taraf olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi benim yuvamdır ve Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ilkeleri benim için esastır, ancak yaşanan süreç beni istifa sürecine getirmiştir." diye belirtti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler