Deprem anında panikleyerek evinin damından atlayan bir kişi yaralandı

Deprem anında panikleyerek evinin damından atlayan bir kişi yaralandı

Elâzığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem anında Gaziantep’in Araban ilçesinde panikleyerek evinin damından atlayan bir kişinin ayağının kırılması sonucu yaralandığı ve tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Elâzığ merkezli depremin ardından kentte kurtarma ekiplerinin yaptığı arama tarama faaliyetlerinde herhangi olumsuz bir durum ile karşılaşılmadığı ifade edildi.

Açıklamada, "Elazığ ili, Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55'de 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem, ilimiz ve ilçelerimizde çok kuvvetli bir şekilde hissedilmiştir. İlimiz Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde bulunan hazır kıta arama ve kurtarma ekibi ivedi olarak Şehitkamil ve Karşıyaka bölgelerinde tarama yapmış, bölgemizde herhangi bir hasar ve depremin olumsuz bir etkisi olmadığı jandarma ve emniyet haber merkezlerinden teyit edilmiştir. Sadece Araban ilçesi Sarıkaya Mahallesi'nde yaşayan bir vatandaşımız deprem sırasında yaşamış olduğu panik ve heyecanla evin damından atlayarak ayağını kırmıştır." denildi.

Öte yandan, deprem bölgesi Elazığ'a 11 araç ile 42 personelden oluşan arama kurtarma ekiplerinin gönderildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“AFAD arama ve kurtarma 1 araç 5 personel, itfaiye 3 araç 9 personel, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 1 araç 8 personel, İl Sağlık Müdürlüğü 2 UMKE aracı, 3 ambulans, 1 mobil araç ve 20 personel olmak üzere deprem bölgesine sevk edilmiştir.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.