Depremin 40’ncı gününde yakınlarının mezarına gelenler gözyaşlarına hakim olamadılar

Depremin 40’ncı gününde yakınlarının mezarına gelenler gözyaşlarına hakim olamadılar

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkımlara neden olan depremde hayatını kaybedenlerin mezarına gelen yakınları gözyaşı döktüler.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremin gününe girildi. Kahramanmaraş’ta depremde hayatını kaybedenlerin yakınları, 40’ncı gününde mezarlıklara akın ettiler.

2.png

Vefat eden yakınlarının mezarı başına gelenler hem dua ettiler hem de depremin yaşandığı günü hatırlayarak gözyaşı döktüler. Deprem gecesinde yaşananları gözyaşları içinde anlatan Ali Doğan, adeta kıyameti yaşadıklarını söyledi.

1.png

İlahi emrin tecelli ettiğini belirten Doğan, depremin yaşandığı gecenin bir garip olduğunu sezdiğini, gece yarılarına kadar uyuyamadığını ifade etti.

Doğan, “Depremde kaybettiklerimizin mezarına gelip onlara dua ettik. Takdiri ilahi böyleydi. Görecek günlerimiz vardı ki kurtulduk. Allah tüm İslam alemini sellerden, felaketlerden korusun. Çok zordu. Enkaza gittik bir başka, mezarlığa geldik mahşer günüydü. Buralarda her yerde cenaze vardı. Cenazemizi defnetmek için 5 saat bekledik. Allah milletten, devletten razı olsun. Başka bir devlet, başka bir hükümet bunun altında kalkamazdı. O gece kar kıyameti görünce bir musibetin geleceğini seziyorduk. O gece tedbirimizi aldık, arabamın deposunu doldurdum. O gece saat 02.30'a kadar yatamadım. Çok zor bir gece geçirdik. Birbirimize yardımcı olduk. Allah hayırseverlerden razı olsun, aç susuz bırakmadılar. Hala da devam ediyorlar. Kötü insanlar da oldu. Kendi derdimize düşerken, bazıları evlerimizi, arkadaşlarımızın evlerini soymaya çalıştılar. Allah onlara fırsat vermesin.” diye konuştu.

Torununun askere götürdüğü için depremde Kahramanmaraş’ta olmadığını, 10 gün sonra ancak araç bularak kentte döndüğünü dile getiren Mehmet Ağaç ise, şunları söyledi:

“Kaybettiklerimizin mezarına gelerek onlara dua ettik. Bunların hepsi depremden vefat ettiler. Tüm kardeşlerimize burada dua ettik. Rabbim bütün şehitlerimizi affetsin. Rabbimin bizi affetmesini temenni ediyoruz. Anne babam vefat etti ama ben bu depremde olduğu kadar kendimi böyle hissetmedim. Çoluk çocuk hepsi depremden gittiler. Antalya'daydım torunumu askere göndermiştim. Onun yanına gitmiştim. Depremde gelemedim. 10 gün sonra ancak araç bulup gelebildim.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum