Depremin yıl dönümünde ilk yardım çantası dağıtıldı

Depremin yıl dönümünde ilk yardım çantası dağıtıldı

Kocaeli’de kurulan stantta, 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde halka ilk yardım çantası ile deprem bilgilendirme kitapçığı dağıtıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 16. yıl dönümünde halkı deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yürüyüş Yolu'nda stant açıldı.

Depremi unutturmamak ve deprem konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkan Osman Günler, stantta depremle ilgili kitapçık ve ilk yardım çantası dağıttı. Dağıtılan ilk yardım çantasının içerisinde sargı bezi, gazlı bez, yara bandı, fener, çengelli iğne, alüminyum yanık örtüsü, ipek flaster, eldiven, makas ve tentürdiyot bulunduğu belirtildi.

Etkinlikte konuşan Başkan Vekili Özak, ''Bu standımızda deprem gerçeği ile ilgili bilgiler veriliyor. Bizlere düşen görev tedbirleri deprem gerçeğini unutmadan almak ve halkımızı deprem konusunda bilinçlendirmektir” dedi.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.