Depremzede öğrencilere eğitim seti gönderildi

Depremzede öğrencilere eğitim seti gönderildi

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Basımı tamamlanan 7,5 milyon ders kitabı ve 5,5 milyon yardımcı kaynak ile ilk etapta 130 bin kırtasiye setini öğrencilerimize ulaştırmaya başladık." dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Bakanlık tarafından depremzede öğrencilere 130 bin kırtasiye seti gönderilmeye başlandı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki öğrenciler ile bu bölgeden başka illere nakillerini yaptıran öğrenciler her türlü eğitim materyali sağladıklarını belirtti.

Bakan Özer, "Depremzede öğrencilerimizin, velilerinin herhangi bir şekilde öğrencilerimizin kitapları konusunda endişe yaşamasını istemiyoruz. Basımı tamamlanan 7,5 milyon ders kitabı ve 5,5 milyon yardımcı kaynak ile ilk etapta 130 bin kırtasiye setini öğrencilerimize ulaştırmaya başladık. Ayrıca depremzede öğrencilerimizin kırtasiye malzemeleri dâhil ihtiyaç duydukları her türlü eğitim materyalini öğrencilerimizin eğitim öğretime başlayacakları tarihe kadar ulaştırmış olacağız. LGS ve YKS'ye hazırlanmak isteyen 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için DYK açmaya devam ediyoruz. Deprem bölgesi dışındaki 71 ilde bulunan ölçme ve değerlendirme merkezlerimizi deprem bölgesindeki ölçme değerlendirme merkezleri ile eşleştirildik. Bu merkezler de LGS ve YKS hazırlıkları için kurulacak DYK'lara, buralarda gönüllülük esasına dayalı olarak görevlendirilecek öğretmenlerimize destek olacak." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.