Depremzedelerden CHP'nin tavrına tepki: Yaptıkları hareketle gerçek yüzlerini gösterdiler

Deprem bölgesindeki vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermesinden dolayı CHP kesiminin depremzede vatandaşlara ağır hakaretlerde bulunmasına halk tepki gösterdi.

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde, deprem bölgesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tam destek geldi. Deprem bölgesindeki illerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük oranda oy verilmesinin ardından, sosyal medyada bazı kullanıcılar depremzedelere yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı.


Deprem bölgesindeki seçim sonuçları nedeniyle depremzedelere yönelik hakaret içerikli paylaşımların üstüne CHPli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin de bir otelde misafir ettiği depremzedeleri çıkartma kararı alması büyük tepki topladı.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ'daki otellere yerleştirilen depremzedelerin, yerleştirildikleri otellerden çıkış yapmaları istendi. Söz konusu duruma birçok kesimden tepki gösterildi.

Depremzedelere yönelik hakaretleri kınayan Şanlıurfa halkı İLKHA'ya konuştu.

"Depremzedelere değil en başta kendilerine bir hakaret olur"

6.png

İbrahim Sülüntay

Depremzedelere yapılan hakaretleri kınayan İbrahim Sülüntay, "Haber doğruysa bu hoş bir şey değil. Gönlü yaralı olan depremzedeler kendi acılarıyla uğraşırken birde siyasi bir itişmenin ortasında kalıp sıkıntıya düşmeleri doğru bir hareket değil. Gerçekten böyle bir şey yapılmışsa veya söylenmişse bu depremzedelere değil en başta kendilerine bir hakaret olur. Bu hakareti aynen onlara iade etmek gerekiyor. Şölen olarak gerçekleşmesi gereken seçimleri insanları incitici birbirlerinin fikri ile ilgili hakaret ve alay edici şeyler söylenmesi abesle iştigal bir durumdur. Yapılan şey doğru değil. Genel Başkanları konuyla ilgili özür diledi veya konuyla ilgili on düşünüp bir konuşmaları gerektiğini iletti. Her şeye rağmen haber doğruysa bizde kınıyoruz." dedi.

"Bunların evveliyatı belli daha ne söyleyelim?"

5.png

Sabri Çakmaktaşı

Yapılan yardımların oy için yapılmasının yanlış olduğuna dikkat çeken Sabri Çakmaktaşı, "İnsanlık adına yapılmadıysa hiçbir kıymeti yok. Oy için yaptıysan bu yanlış bir şeydir. Allah için yapmak gerekir. İnananlar için Allah için olmayan bir şeyin de kıymeti yoktur. İnanmayanlara zaten her şey serbest. Bunların evveliyatı belli daha ne söyleyelim? Biz de depremzedeyiz bizd e onlara oy vermedik gelip bizi de kovsunlar." diye konuştu.

"Seçimden hemen sonra bu tavırları göstermeleri iyi bir şey değil"

4.png

Memduh Yıldız

CHP'nin bu davranışının kendisine oy kaybettireceğini belirten Memduh Yıldız, "Her şekilde bu durumu kınıyoruz. Depremzedelerin yaşadıkları zaten malum ihtiyaçları olan bir şeydir. Seçimden hemen sonra bu tavırları göstermeleri iyi bir şey değil. Biz de bunu kınadık. Depremzedelere yapılan bu hareketler doğru değil. Bu hareket onlara hem doğuda hem de batıda oy kaybettirir." ifadelerini kullandı.

"Gerçek yüzlerini göstermiş oldular"

3.png

Hasan Zengin

CHP'nin gerçek yüzünü gösterdiğini söyleyen Hasan Zengin, "Bu yaptıkları hareketle gerçek yüzlerini gösterdiler. Millet bunları görsün ve tanısın. Bir şey yaptın ise bunu karşılık için mi yapıyorsun yoksa Allah için mi yapıyorsun? Gerçek yüzlerini göstermiş oldular. Halk da ikinci turda cevaplarını versin. Allah'ın bir lütfü bu da ikinci tura kalınca gerçek yüzleri ortaya çıktı. Erdoğan'dan başka çare var mı?" şeklinde konuştu.

"Yapılan yardımlardan ötürü pişmanlık olmaması gerekir"

2.png

Uğur Altan

Depremzedelere yapılan yardımlardan dolayı pişman olunmaması gerektiğini vurgulayan Uğur Altan, "Yapılan hareket yanlıştır. Yapılan kutlamalarda yanlış, kutlama yapanlar depremzedeler mi bilmiyoruz ama yanlış bir harekettir. Yapılan yardımlardan ötürü pişmanlık olmaması gerekir. Sonuçta biz Müslüman bir ülkeyiz ve kim olursa olsun doğal afet yaşanmış yerlere yardım etmeliyiz. Biz de burada deprem ve sel felaketi yaşadık ve biz de deprem bölgesine yardım ettik ama pişman değiliz. İnsanlık namına yapılan yardımlar sonuçta. Bu hareketlerin kesinlikle yapılmaması lazımdı ve bunu yaptıkları için pişmanlık da yaşayacaklar. Bu hareketler oy oranlarını da etkileyecektir. Birçok insan zaten buna karşı çıktı. Sosyal medya üzerinden linç edildiler." dedi.

"Mağduriyet yaşayan bir halka bunu yapan kim olursa olsun oy kaybeder"

1.png

Aydın Bayşan

Depremzedelere hakaret edilmesinin kendilerine oy kaybettireceğinin altını çizen Aydın Bayşan, "Kim yaparsa yapsın yanlış bir şey, insanlık değil. Sonuçta oradaki vatandaşlarımız mağdur olmuşlar. Depremzedelere yapılan davranışı doğru bulmuyorum. Oy kaybedecekler ama bunun bir partiyle alakası yok. Mağduriyet yaşayan bir halka bunu yapan kim olursa olsun oy kaybeder. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.