Depremzedelere gönderilecek yardımlar sular altında kaldı

Depremzedelere gönderilecek yardımlar sular altında kaldı

Selin vurduğu Şanlıurfa'da Umut Kervanı tarafından depremzedelere gönderilecek yardımlar ve Ramazan ayı için hazırlanan koliler, sular altında kaldı.

Şanlıurfa'da dünden beri etkili olan aşırı yağış sele dönüştü. Birçok bölgede su baskını yaşanması günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Şanlıurfa'da yaşanan sel nedeniyle cadde ve sokaklar adeta nehre döndü.

Yaşanan sel felaketinden Umut Kervanı Şanlıurfa da etkilendi.

Sel nedeniyle dernek sular altında kalarak zarar gördü. Su taşkını nedeniyle Umut Kervanı aracında maddi hasar meydana geldi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin yaralarını sarmak için hazırlanan depremzedelere gönderilecek yardımlar sular altında kaldı. Yine Ramazan ayı için hazırlanan koliler sular altında kalarak kullanılamaz hale geldi.

"Mağduriyet çok yüksektir"

2.png

Mahmut Çelik

Sel felaketinin deprem felaketi gibi olduğunu ifade eden Umut Kervanı Şanlıurfa Başkanı Mahmut Çelik, "Deprem asrın felaketiydi ama Şanlıurfa'da yaşanan sel de ondan çok az değildir. Bu da çok büyük bir felakettir. Urfa merkezde Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü'de büyük sel var. Mağduriyet çok yüksektir. Temennimiz can kaybının olmamasıydı. Maddi kayıp çok yüksektir." dedi.

1.png

"Alt depomuz komple su ile doldu"

Çelik, "Umut Kervanına saat 08.00'de geldiğimizde böyle bir durum yoktu. Yağmur yağıyordu ama sel yoktu. Kanal, suyu taşıyamadı. Kanaldan bir kereden su bastı. Derneğimizin halini görüyorsunuz. Üst katta su yaklaşık 1 metre yükseldi. Alt depomuz komple su ile doldu. Depoda hem depremzedeler için gıda ve giysiler vardı hem de Ramazan ayında fakir ve yetim ailelere yapacağımız yardımlar vardı. Yaşanan felaketten dolayı maalesef tonlarca gıdamız telef oldu. Aşağıda giyim, ayakkabılar gitti. Büromuzdaki resmi evraklar sular altında kaldı. Bilgisayarımız zarar gördü. Arabamızı sel götürdü. Maalesef çok büyük bir mağduriyet yaşadık." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.