Der Spiegel İslam Düşmanlığı Yapıyor

Der Spiegel İslam Düşmanlığı Yapıyor

Gezi Parkı eylemcilerine "Devam" mesajının içerdiği özel bir ek hazırlayan Der Spiegel'in sicili kabarık.

Star'ın haberine göre; Alman Der Spigel dergisi Gezi olaylarına ilişkin değerlendirmelerini tarihinde ilk kez Türkçe bir kapak ile duyurdu. ‘Boyun Eğme’ başlığını kullanan dergi, “Direnişe devam’ mesajını vererek açık açık olayları desteklediğini duyurdu. 10 sayfalık Türkçe ilavesinde Gezi olaylarını provokatif bir dil ve kronoloji ile duyuran dergi, Türkiye için özel baskı da yaptı.

Spiegel dergisi, Türkiye’ye ve İslam dünyasına ilgisini bugüne kadar attığı kapak başlıklarıyla net biçimde ortaya koydu. İslamofobik bakış açısıcı kan ve şiddet ile harmayarak okuyucusuna sunan Alman dergi, bu yayın politikası ile Almanya’daki Türk ve Müslüman çevrelerin de tepkisini çekti. Pakistan, Afganistan ve Filistin’i dünyanın terör merkezi ilan eden, “Kutsal nefret”, “Almanya’da İslam tehditi”, “Allah’ın kanlı diyarı”, “Allah’ın isimsiz kızları (Almanya’da Müslüman kadınları)”, “Kanlı İslam” “Tehlikeli yabancı” gibi başlıklar kullanan dergi, okuyucularına İslam’ı kan, vahşet ve terör kelimeleri ile aynı başlıkta vererek İslamofobiyi yaygınlaştırmaya çalışıyor.

Sol gösterip sağ vuruyor

Batı Avrupa Devlet Televizyonu WDR’in Yayın Denetim Kurulu (Rundfunkrat) Üyesi olan, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Uyum Meclisi (LAGA) Başkanı Tayfun Keltek, Almanya’daki İslamofobi’nin sorumlusunun yüzde 80 oranında medya olduğunu söyledi.

Özellikle Der Spiegel dergisinin Almanya’da seviyeli geçinip önemli yanlışlar yaptığını belirten Keltek, “Yani sol gösterip sağ vuruyor. İslam ülkelerinden gelmiş olanlar, teröristle ayırım yapmadan aynı kefeye konuluyor. Medyada, ‘İslami terör’ kavramı sık sık kullanılarak bununla herkes aynı kefeye konulmuş oluyor. İslami terör diye yayınlar yapılması Almanya’nın geleceğine yapılabilecek en büyük fenalıklardan biridir.” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.