“Derik Halhalı Zeytinyağı” coğrafi işaret olarak tescillendi

“Derik Halhalı Zeytinyağı” coğrafi işaret olarak tescillendi

Mardin Derik ilçesine özgü "Derik Halhalı Zeytinyağı" coğrafi işaret olarak tescillendi. Kızıltepe Ticaret Borsasının coğrafi işaret tescil atağı sonucu “Derik Halhalı Zeytinyağı” Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verile

Kızıltepe Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve teknik destek verilen “Derik Halhalı Zeytinyağı” Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verildi.

Alınan bu tescilin esnafı ve Mardin Derik ilçesi için çok önemli olduğunun altını çizen, Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, “Bölgemizin marka değerini artırma yönünde geleneksel ürünlerimize sahip çıkarak coğrafi işaret konusundaki çalışmalarımıza ağırlık verdik” dedi.

Başkan Şahin, Kızıltepe Ticaret Borsası olarak bu konuda öncülük yapmaya devam edeceğini belirterek, “Coğrafi işaret alınmasıyla birlikte, 'Derik Halhalı Zeytinyağı'nın yurtiçi ve yurtdışında tanınırlığının artması sağlanacak. Ürünlerin piyasada daha rekabetçi bir konuma gelerek daha çok tercih edilmesi sağlanarak ticari potansiyeli artacak ve üreticimiz, esnaf ve ticaret erbabı insanımız daha çok kazanacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.