Derik kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Derik kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'in Derik ilçesine düzenlenen Kutlu Doğum programı halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Derik (Dérık) ilçesi Ceviz Pınarı (KaniyaGuza) yanındaki meydanda düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi.

Molla Ömer Faruk Medeni’nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Bilal Güler ve Süleyman Güler’in mevlidi şerifi seslendirmesi esnasında katılımcıların duygulandığı gözlendi.

Programda kısa bir giriş konuşması yapan Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, Hz. Muhammed’in, İslam aleminin lokomotifi olduğunu belirterek, “Peygamber Efendimiz (sav) yürüyen Kuran’dı, her asırda, tüm İslam toplumunda bu ümmetin lokomotifi idi. Kardeşlerim yaklaşık bin yıl önce İslam âlemi paramparça olmuş, İslam coğrafyasında savaşlar, çekişmeler, düşmanlık, kan ve gözyaşı vardı. Haçlılar İslam Coğrafyasını işgal etmek için Avrupa’dan gemilerle, at ve deve sırtından ordularını İslam coğrafyalarına taşıyor, buraları işgal etmenin hesabını yapıyordu. Hatta Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’ü de işgal etmişlerdi. Amaçlar Mekke ve Medine’yi de işgal edip İslam âleminin kutsallarını tümden ortadan kaldırmak idi. Tarihçiler o dönemde İslam coğrafyasında çok hüzünlü bir manzara var olduğundan bahsediyorlar. İslam Devletleri, Haçlılar tarafından İslam coğrafyalarındaki yer altı ve yer üstü zenginlikler talan edilmişti. İşte böyle karanlık bir dönemde Allah’uTeâlâ bu ümmetin içerisinde Selahattin Eyyubi gibi bir yiğidi çıkardı.     Selahattin Eyyubi, Haçlıların yaptıklarına ve İslam coğrafyasının durumuna baktı ve Müslümanlar arasındaki o cesaret ve cengâverliği diriltmek için bugün yaptığımız Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemeye başladı. Selahattin Eyyubi İslam coğrafyasında köy ve şehirleri dolaşarak bugün Derik’te de kutladığımız gibi Nisan ayında Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemeye başladı. Müslümanlar, kurumuş bir ağacın yeniden canlanması gibi yeşerdiler ve işgalci Haçlıları İslam coğrafyasından kovdular. Ve bundan 9 yüz yıl sonra yine bugünün Haçlıları İslam coğrafyasını dört bir taraftan işgal etmiş durumda. Birçok İslam coğrafyasında Müslüman kanı oluk oluk akıyor. Sevgili kardeşlerim Kürt, Türk, Arap, Fars ve Acem bütün Müslümanların kurtuluş çaresi sadece tek bir şey var. O da Selahattin Eyyubi gibi İslam Peygamberinin etrafında toplanmaktır.“ ifadelerini kullandı.

Özlem Ajans sanatçıları Bilal Güler, Remiz Esmer ve Mahfuz Aytekin’in seslendirdiği ilahilerle program devam etti.

Programda konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu dönem sözcüsü Molla Beşir Şimşek, Allah’ın Kuran’ı Kerim’de Resulullah’ı övdüğünü belirterek, “Allah-u Teâlâ Kuran’ı Kerim’de şöyle buyuruyor, ‘Allah ve Resulüne davet eden, salih amel işleyen ve ben müslaümanladanım diyenden daha güzel sözlü km olabilir?’ Hamd olsun ki bugün meydanlara çocuk, kadın, yaşlı toplanarak Peygamberimizi övüyor, ona salavat getiriyor, ondan bahsediyoruz. Kardeşlerim sadece biz Hz. Muhammed’i övmüyoruz. Bizden önce Allah Teâlâ Kuran’ı Kerim’de O’nu övmüş, vasıf ve büyüklüğünden bahsetmiştir.“ ifadelerini kullandı.

Hz. Muhammed’in Allah’ın terbiyesi ile yetiştiğinin altını çizen Şimşek, “Peygamberimiz öyle bir Resuldür ki, Allah O‘nu terbiye etmiş, büyütmüş. Peygamberimiz bu hakikati şöyle dile getiriyor, ‘Rabbim beni terbiye etmiş ve en güzel terbiyeyi bana vermiş’. İşte Peygamberimiz öyle bir rehber, yol gösterici ki, Allah O’nu terbiye etmiş, O’da bizi terbiye etsin diye. Allah bizatihi O’nu terbiye etmiş. Allah bize şöyle emir etmiş, ‘ Ey iman edenler, ey insanlar eğer güzel bir yol gösterici arıyorsanız işte size Allah Resulü Muhammed Mustafa (sav). Onun yolunu takip edin, yolundan gidin, anlayın, birbirinize anlatın, davasına sahip çıkın.“ dedi.

Molla Beşir Şimşek konuşmasının sonunda, “Dünya ve ahiretimizde kazançlı çıkmak istiyorsak yine Allah yönümüzü o Peygambere çeviriyor. Allah buyuruyor, ‘Kim Peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur’. Bir insan Hz. Muhammed’e itaat etmedikçe, onun peşinden gitmedikçe, onun büyüklüğünü kabul etmezse, kendine önder kabul etmezse Allah’a itaat etmiş sayılmaz. Allah, Peygamberi bize kulluğu öğretmek için göndermiş. Bir insan O’nu tanımazsa, peşinden gitmez ise,  O’nu sevmez ise Allah’a karşı da bu vazifelerini yerine getiremez. Allah bu kadar büyük vasıfları, bu kıymeti kime vermiş, şüphesiz Hz. Muhammed (SAV)’e vermiş. İşte o yüzden kardeşlerim bu sebeplerden dolayı O’nu tanımdan, anlamdan, öğrenmeden dünya ve ahiret kurtuluşumuzu sağlamamız mümkün değil.“ şeklinde konuştu.

Programda Derik’te okunan salavat, hatim ve Yasin’i Şerif sayı açıklandı. Yapılan açıklamada 2 milyon 780 bin salavat, 10 hatim ve 490 Yasin’i Şerif okunduğu belirtildi.

Program molla Beşir Şimşek’in yaptığı dua ile sona erdi.İLKHA

      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.