Derik peygambere bağlılığını gösterdi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'in Derik ilçesine düzenlenen kutlu doğum programı halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Derik (Dérık) ilçesi Ceviz Pınar (Kaniya Guza) yanındaki meydanda düzenlediği kutlu doğum etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi.

Molla Ömer Faruk Medeni’nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Bilal ve Derviş Madsor’un mevlidi şerifi seslendirmesiyle devam etti. Yağan yağmura rağmen alanı terk etmeyen ilçe halkının, mevlidi şerifin okunduğu esnada duygulandığı gözlendi.

İlahi sanatçıları Derviş ve Özcan'ın peygamberimiz üzerine yazılan ilahileri seslendirmeleri ile kutlu doğum etkinliği devam etti.

Allah her kavme uyarıcı göndermiştir

Programda konuşan Molla Osman Teyfur, Allah insanların nefis ve şeytanın oyunlarına çabuk geldiklerini bildiği ve insanları tanıdığı için sürekli haberdar etmek amacıyla uyarıcılar gönderdiğini belirtti. Teyfur, “Allah ayette ‘yemin ederek, 'ne kadar ümmet, kavim, halk varsa onlara peygamber ya da resul gönderdik.' Diyor. Niye gönderdik, Allah’a kulluk etsin diye, Allah’ın emir ve yasaklarına göre hayatlarını sürdürmeleri için. Tağut, zalim, şeytan ve onun arkadaşlarından uzak kalmaları için. Yani ya Allah’a kul olacak ya da bir tağuta kul olacaklar." diyerek insanlara sürekli Allah tarafından uyarıcılar gönderdiğini ifade etti.

İnsanların bu iki yoldan birini seçtiğini belirten Teyfur, “Bu iki yoldan birini seçen insan ya cennete gidecek ya da Allah muhafaza cehenneme gidecek. İşte Allah bu yüzden insanlara peygamber gönderiyor, peygamberlere uyanlar kurtuluşa erecekler." dedi.

Kıyamete kadar yol gösterecek Hz. Muhammed'dir (sav)

Kurtuluşun ancak Kuran ve peygamberde olduğunun altını çizen Teyfur, "Kıyamet gününe kadar yollarını bilmeleri, şeref ve izzetlerini muhafaza etmek için, kardeşçe ve huzurlu bir yaşam için, ahirette de cennete girmek için insanlara Hz. Muhammed (sav) peygamber olarak, Kuran’ı yol gösterici olarak gönderdi." ifadelerini kullandı.

Herkes kıyamet günü lider seçtiği kişi ile Allah’a hesap verecek

Molla Teyfur, kıyamet gününde her insanın kendisine önder olacak kişi ile beraber hesaba çıkacağını belirterek, "Bu dünyada kimi önder kabul edersek onun liderliğinde hesaba çekileceğiz. Eğer Allah’ın kitabını ve Resulünü önder kabul edersek, onların liderliğinde hesaba çekileceğiz. Eğer nefis ve bir tağutu lider kabul edersek onunla hesaba çekileceğiz“ diyerek Allah’a hesap verebileceğimiz insanları lider kabul etmemiz gerektiğini ifade etti.

Emine Sıla Çabuk adlı kız çocuğu seslendirdiği şiiri ile Osman Özel ise seslendirdiği ilahileri ile katılımcıları duygulandırdı.

İlahi sanatçıları Bilal, Derviş ve Özcan'ın ilahiler seslendirdikleri programda, katılımcılar da halay çekerek eşlik etti.

Program molla Osman Teyfur’un yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.