Derikliler yaralarını sarıyor video

Derikliler yaralarını sarıyor video

Mardin’in Derik ilçesinde şiddetli çatışmaların sona ermesiyle evlerine dönen halk yaralarını sarmaya başladı.

Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lilerin çukur kazıp barikat kurmasıyla başlayan çatışmalar 8’inci günün ardından sona ererken birçok ev ve işyeri harabeye döndü.

Derik ilçesinde 19 Şubat günü gece saat 21.00 sıralarında silahlı PKK’lilerin 21 plakalı araçlarla ilçenin Kale, Dağ, Cevizpınar ile Küçükpınar mahallelerine girerek belediyeye ait kepçeyle çukur kazıp barikatlar yapmasıyla çatışmalar başlamıştı. Çatışmaların sona ermesiyle birlikte evlerine dönen halk, büyük bir yıkım ile karşılaştı.

Şiddetli çatışma ve patlama sonucu cam ve çerçeveleri kırılan esnaf, onarım ve temizlik yaptıktan sonra günlük hayatına dönmeye çalışıyor. Barikat olarak kullanılan çok sayıda araç ise yanarak kullanılamaz hale geldi.

Evlerinin yanı sıra işyerlerinde de tünellerin açıldığı görülürken mağdur olan esnaf, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Çatışmaların 3. gününde evini terk eden Hamdullah Taner, büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Evinin adeta harabeye çevrildiğini dile getiren Taner, “Evimize girip her taraf dağıtılmışlar, geri kalan malzemeler ise kullanılamaz hale gelmiş.” dedi.

Evleri harabeye dönen vatandaşlar da kendilerine zulmedildiğine dikkat çekerek şunları söylediler; “Çatışmaların başlamasıyla evlerimizi terk etmek zorunda kaldık. Çatışmaların son bulmasıyla evimize döndüğümüzde harabeyle karşılaştık. Kapı ve pencereler kırılmış, ayakkabılarıyla evlerimize girmişler. Evlerde yemek yiyip çay içmişler. Bütün eşyalarımızı dağıtıp değerli eşyalarımızı çalmışlar. Ne diyebiliriz ki; Rabbim biran önce bu ateşi söndürsün kim sebep ise hakkımızı onlara bırakmasın.”

Öte yandan çatışmalarda 7 PKK’linin öldürüldüğü, 17 barikatın kaldırıldığı, 7 çukurun kapatıldığı, cadde ve sokaklara yerleştirilen tonlarca ağırlıktaki 17 el yapımı patlayıcı düzeneğinin imha edildiğini belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.