Derik’te ölen PKK’lilerin sayısı 8’e yükseldi

Derik’te ölen PKK’lilerin sayısı 8’e yükseldi

Mardin’in PKK’lilerin Derik ilçesinde çukur kazıp barikat kurmasıyla başlayan çatışmalarda şu ana kadar 8 PKK’linin öldürüldüğü bildirildi.

Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lilerin  Kale, Dağ, Cevizpınar ile Küçükpınar mahallerine çukur kazıp barikat kurmasıyla başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

Dün itibariyle 4 PKK’li öldürülürken bugünkü çatışmalarda ise 4 PKK’li daha öldürülmesi ile ölen PKK’lilerin sayısı 8’e yükseldi. Şimdiye kadar 4 bombalı tuzak da imha edildi.

Bugün ölü olarak ele geçirilen bir PKK’linin üzerinde 2 adet kaleşnikof şarjörü ele geçirilirken, silahının ise kaçan arkadaşları tarafından götürüldüğü öğrenildi.

Derik’in Kale, Dağ, Cevizpınar ile Küçükpınar mahallerine inen PKK’li silahlı grupların, çukurlar kazıp barikat kurmaya başlamasıyla halkın büyük çoğunluğu ilçeyi terk etmişti.

PKK’liler ilçeyi terk etmeye çalışan halkın başına roketatar dayayarak ölümle tehdit edip, aralarında kamu kurum müdürlerinin araçlarının da bulunduğu 17 aracı gasp ederek barikatlar oluşturmuştu.

İlçede 4 gündür devam eden çatışmalar halen devam ediyor. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.