Derik’teki saldırıda 4 asker hayatını kaybetti

Derik’teki saldırıda 4 asker hayatını kaybetti

Mardin’in Derik ilçesinde asker ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında önceden karayoluna döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu 4 asker hayatını kaybetti. 4’ü asker 2’si korucu 6 kişi yaralandı.

Mardin’in Derik ilçesinde Tepebağ Köyü mevkiinde görevden dönen asker ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında önceden karayoluna döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 4 asker hayatını kaybetti. 4’ü asker 2’si korucu 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre; Derik Karayolu Tepebağ (Tılbısım) Köyü mevkiinde tuzaklanan patlayıcı, saat: 08.30 sıralarında görevden dönen asker ve korucuları taşıyan sivil minibüsün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılan 10 kişiden 3’ü, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yaralılardan 1 asker daha yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Böylece hayatını kaybeden askerlerin sayısı 4’e yükselmiş oldu. 4 asker ve 2 korucunun tedavileri ise sürüyor.

Durumu ağır olan 3 yaralı ise askeri helikopter ile Diyarbakır’da hastanelere kaldırıldı.

Bu arada yaşanan şiddetli patlama sonrası olay yerinde dev bir çukur oluştuğu görülürken olay yerinde yapılan inceleler nedeniyle Derik Karayolu araç trafiğine kapatıldı. Yapılacak incelemelerin ardından karayolunun tekrar araç trafiğine açılması bekleniyor. 

Saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyonlar da sürüyor.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.