Dernek başkanını darp eden polisler hakim karşısına çıktı

Dernek başkanını darp eden polisler hakim karşısına çıktı

20 Nisan 2012 tarihinde Adana'da düzenlenecek bir basın açıklamasına katılmak için araçla Osmaniye'den yola çıkan Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş ile yanındaki dernek üyelerini darbeden polisler hakim karşısına çıktı.

OSMANİYE- 20 Nisan 2012 tarihinde Adana'da düzenlenecek bir basın açıklamasına katılmak için araçla Osmaniye'den yola çıkan Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş ile yanındaki dernek üyelerinin polis tarafından darp edilmesiyle ilgili ilk duruşma, bu gün Osmaniye 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

 

Kapatılan Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş ve dernek üyesi Nusrettin Katar'ın şikâyetçi olarak katıldığı duruşmada; sanık polisler Zekeriya Harputlu, Turgay Özaslan, Erkan Mercanoğlu ve Erman Tuncer de hazır bulundu.

 

Duruşmada söz alan Alakuş; "Olay günü Adana istikametine gitmekteyken polis bizi, silah doğrultarak durdurdu. Biz kimliklerimiz, polis Zekeriya'ya verdiğimiz halde, zorluk çıkardığımız yönünde anons geçerek destek kuvvet istedi. Biz polise hiçbir zorluk çıkartmadık. Üzerimizi aradılar. Olay yerine gelen polis Turgay, bana; 'kimse benim polisimin karşısında konuşamaz, bunlara vurun!' dedi ve tüm polisler üzerimize çullandı. Bu darplarla ilgili raporlarım da mevcuttur. Beni darp eden polis Zekeriya ve Turgay'dan şikâyetçiyim" şeklinde savunma yaptı.

 

Daha sonra söz alan dernek üyesi Nusrettin Katar ise savunmasında; "Olay günü biz basın açıklaması için Adana'ya gidiyorduk. Polis bizi durdurdu. Bizi silah çekerek durdurdukları için tepki gösterdik. Yasa dışı bir şey yapmadığımızı söyledik. Araçtan aşağı indik. Kimliklerimizi polislere verdik. Bu arada ekip çağırdılar. Gelen ekibin amiri Turgay bize, 'benim polisime karşı konuşan kim?'dedi. Abdulkadir Alakuş, ben konuşuyorum, deyince Turgay, 'vurun ne konuşturuyorsunuz' diye talimat verdi. Polis Turgay, Abdulkadir'in yüzüne yumrukla vurdu. Diğer polislerde darp etti. Bana da biber gazı sıktılar. Ben polis Turgay'dan şikayetçiyim" dedi.

 

Müşteki avukatı Şaban Dalgın ise; İnsanlara silah doğrultarak kimlik sorulmaz. Buna müvekkilimiz itiraz etmiştir. Bunun üzerine polis Zekeriya bu itiraza karşılık ekip çağırmıştır. Gelen ekipteki komiser de olayı kavgaya dönüştürmüştür. Müvekkilim Abdulkadir, darp edilmiştir. Bu emri veren polis Turgay'dır. Biz de polis Turgay ve Zekeriya'dan şikâyetçiyiz" dedi.

 

Duruşmada söz alan polislerden Zekeriya Harputlu ile Turgay Özaslan ise kendilerini savunarak suçlamaları kabul etmediler. 'Bize görevimizi yaptırmadılar biz de zor kullanmak zorunda kaldık' diyerek kendilerinin de Abdulkadir Alakuş ve Nusrettin Katar'dan şikâyetçi olduklarını beyan ettiler.

 

Yapılan karşılıklı savunmaların sonunda duruşma 28 Mart 2013 tarihine ertelendi.

 

Duruşma sonunda İlke Haber Ajansına konuşan avukat Şaban Dalgın; "Bu gün Abdulkadir Alakuş'un polisler tarafından darp edilmesiyle ilgili duruşma yapıldı. Duruşmaya 4 polis memuru gelmişti. Bunlardan komiser Turgay Özaslan, kendini temize çıkartmaya çalıştı. Diğer memurlar darp olduğunu kabullendiler. Duruşma, 28 Mart 2013 tarihine ertelendi. O tarihte tanıklar dinlenecek ve ondan sonra büyük ihtimalle karar verilecek." dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.