Dersi zayıf olan öğrenciler aşağılanmamalı

Dersi zayıf olan öğrenciler aşağılanmamalı

Birecik Milli eğitim Müdürü, yaklaşan yaz tatili ve sabırsızlıkla beklenen karneler ile ilgili ailelere ve öğrencilere tatilde yapılması gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Birecik Milli eğitim Müdürü Ali Tavacı, dersi zayıf veya başarısız diye öğrencilerin aileleri tarafından onur kırıcı bir davranış ile aşağılanmasının  doğru bir yaklaşım olmadığını dile getirerek, bu tür davranışların çocuk üzerinde çeşitli olumsuzluklara sebebiyet verdiğini söyledi.

Tavacı, “Bu durumdaki öğrencilerimize tavsiyemiz önümüzde uzun bir yaz tatili var bu sure de gelecek dönem için kendilerini hazırlayabilirler ise boş zamanlarını değerlendirirlerse kendileri için verimli olacağını ümit ediyorum. Tabi bunları söylemekle çocuklarımızı yaz tatili boyunca hep ders çalışsın demiyoruz. Oynayacak, eğlenecek ama başarısız oldukları derslerine de bu sure zarfında gerekli önemi versin.” dedi.

Birecik’in bir yıl içerisinde özellikle TEOG sınavlarında büyük başarıları elde ettiğini belirten Tavacı, “Birecik 2014-2015 eğitim-öğretim yılında da İl 8’incisi iken bu yıl ise 4’üncü sıraya çıktık. İl bazında ilk 4’teyiz. İlçe sıralamasıyla birlikte il genelinde puan artışı olarak Birecik il 2’inci si oldu. Gerek Şanlıurfa’da gerekse Türkiye ortalamasında geçen yıla göre 2 katı üzerinde puan artışlarımız oldu.” şeklinde konuştu.

“Okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin çabalayarak çalışması, gayreti verdikleri emeğin karşılığını aldık diye düşünüyorum” diyen  Tavacı. “Hedefimiz önümüzdeki Eğitim ve öğretim döneminde inşallah 4’ten 2’inci sıraya çıkarız diye planlamamız var.

Hayatta hep önümüze bakmamızın gerekir. Kaybedilen geride kalmıştır. Bizim başarmanın yolunu aramamız lazım. Hedefe varmamız için neler yapmamız gerekiyor? Bu kapsamda önce bir planlama ortaya koymamız lazım. Ümitsizliğe kapılmadan ben bu işi nasıl başarabilirim ne yapmam gerekir? Öğrencinin kendi inisiyatifine bırakılmaması ve ailenin de destek olması gerekir. Öğrenci, okulda öğretmenin, ailede anne babanın desteğini alarak istenilen seviye ye gelebilir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler