DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Adıyaman Kongresine katıldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Adıyaman Kongresine katıldı

​DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Adıyaman İl kongresinde yaptığı konuşmada halkın genelinin talep ettiği şeyin adalet ve ekonomik kalkınmışlık olduğunu dile getirdi.

​DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Adıyaman İl Kongresine katılarak bir konuşma yaptı.

Tüm vatandaşların ortak bir Türkiye istediğini belirten Babacan "Türkiye'de vatandaşlarımız artık mevcut siyasi yapıdan gittikçe uzaklaşıyor. Mevcut siyasi düzen artık halkımızın eskisi kadar ilgisini çekmiyor, destek de görmüyor. Baktık ki iktidar tarafındaki partiye destek veren vatandaşlarımız daha kötüsünden korktukları için bu desteklerini sürdürüyorlar. Daha iyi bir Türkiye, daha güzel yarınlar beklentisi kalmamış. Muhalefet tarafındaki partileri destekleyen vatandaşlarımızın da beklentisi mevcudu bir an önce göndermek, mevcut yönetimin bir an önce değişmesi. Ama yine 'Nasıl bir Türkiye görmek istiyorsunuz?' sorusunun cevabını da vatandaşlarımızın başka yerlere göremediklerini anladık. Onun için DEVA Partisini kurduk. DEVA Partisi Türkiye'deki tüm coğrafyaya, toplumun tüm kesimlerine ve bütün bu kesimlerin ortak buluştuğu noktaya hitap eden siyasi bir partidir." dedi.,

"Herkes adalet istiyor"

Türkiye'de yaşayan vatandaşların ortak çağrısının "adalet" olduğuna vurgu yapan Babacan, "Hangi açıdan olursa olsun, 'Nasıl bir Türkiye görmek istiyorsun?' sorusuna hep aynı cevapları aldık. Bu çok enteresan. Şu anda vatandaşlarımızın ortak bir Türkiye hayali, ülkemizin yarını için ortak hedefleri var. Bunlar nedir dediğinizde özgürlüklerle başlıyor. İfade özgürlüğü, inanç özgürlüğü, inandığı gibi yaşama özgürlüğü, ibadet özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, teşebbüs özgürlüğü... Bunlar şu anda ülkemizin çok önemli ihtiyacıdır ve evrensel standartlar da özgürlük çerçevesini Türkiye'de konuşturmak, yaşatmak için şu anda çalışmaya başlamış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın çok sık kullandığı bir başka önemli kavram adalet. Herkes adalet istiyor. Adaletin olmadığından şikâyet ediyor. Adalet sadece yargının düzgün işlemesi değildir." ifadelerini kullandı.

Her alanda adaletin sağlanması gerektiğini dile getiren Babacan, "Adalet aynı zamanda sosyal adalet, fırsat eşitliği, gençlerimizin üniversiteye girerken, işe girerken fırsat eşitliği ile karşı karşıya olması, iş yapanlarımızın aynı rekabetle fırsat eşitliği, kadınlarımızın, gençlerimizin iş ararken çalışırken yine o fırsat eşitliği mutlaka görmesi. Bu vatandaşlarımızın ortak talebidir. Vatandaşlarımızın bir başka talebi ise daha yüksek bir refah istemesi. Ekonomide sıkıntı büyük, işsizlik şu anda hem en büyük ekonomik sorun hem en büyük sosyal sorun." şeklinde konuştu.

"Gençlerimiz kendilerini çok karanlık bir ortamda görüyorlar"

Yarınlara ümitsiz ve karanlık olarak bakan bir gençliğin yetiştiğini dile getiren Babacan, "Gençler daha üniversiteye girdiğinde 'Ben nasıl iş bulacağım' diye bunun derdine düşüyor. Adeta gençlerimiz ümidini yitirmiş durumda, kendilerini çok karanlık bir ortamda görüyorlar, çok üzücü. Tam da ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz, ülkemizin yarınları için ümit duymamız gereken gençlerimiz büyük bir ümitsizlik içinde. Biz ülkenin zenginleşmesini üç beş tane zenginin görülmesini anlamıyoruz, biz zenginleşmeden halkımızın topyekûn zenginleşmesine anlıyoruz." dedi.


DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Adıyaman Kongresine katıldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Adıyaman Kongresine katıldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Adıyaman Kongresine katıldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Adıyaman Kongresine katıldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Adıyaman Kongresine katıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler