"Devlet meşru kılmıştır diye dinimiz helal kılmamıştır"

"Devlet meşru kılmıştır diye dinimiz helal kılmamıştır"

Yılbaşı nedeniyle işlenen haramlara dikkat çeken alimler, "Devlet bunu meşru kılmıştır diye dinimiz bunu helal kılmamıştır. 'Milli Piyango' gibi kumar hastalığından kendimizi muhafaza etmemiz gerekiyor." dedi.

Yılbaşı kutlamaları ve ‘milli’ piyangonun İslam'daki yeri ve topluma verdiği zararlara değinen alimler, kumar çeşidi olan milli piyangonun haram olduğunu ve yılbaşı kutlamalarının İslam’da yerinin olmadığını belirttiler.

Noel zihniyeti tarafından bugün İslam coğrafyasının kan ağladığına dikkat çeken alimler, Suriye'nin durumunun Noel zihniyetinin bir neticesi olduğunu, yılbaşı kutlamalarıyla Müslümanlara Noel ve Noel zihniyetinin sevdirilmeye çalışıldığına işaret etti.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema) Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, yılbaşı kutlamalarının ne İslam’da ne de diğer dinlerde yerinin olduğunu vurgulayarak, Müslümanların bundan uzak durması tavsiyesinde bulundu.

Yaklaşan yılbaşıyla birlikte çarşı, cadde ve pazarların neredeyse 'Milli Piyango' masaları ve satıcıları ile dolduğuna dikkat çeken Şimşek, “Artık adım başı bunları tekrar görmeye başladık. Bu nedenle İTTİHAD olarak şunu zikretmekte fayda görüyoruz; toplumumuza seslenmek istiyorum. Şu anda kutlanmaya hazırlık yapılan yılbaşı bizim dinimizde hiçbir yeri yoktur. Hatta Hristiyanlık ve diğer dinlerde de gerçek manada bir yeri yoktur. Tamamen Hristiyanlık inancının uydurmuş olduğu bir inançtır. Dolayısıyla her şeyden önce bütün Müslümanların bundan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü bu inancımızla ters düşen bir durumdur.” dedi.

Allah’ın Müslümanları kendilerini başkalarına benzetmemesi konusunda uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Şimşek, “Zira Allah-u Teâlâ Maide süresinin 51’inci ayetinde, ‘Yahudilere ve Hristiyanlara kim kendini benzetirse o da onlardandır.’ Dolayısıyla bu benzetme adetler içinde geçerlidir. Yani adetler, kültür ve alışkanlar olarak kim kendini onlara benzetirse, adetleriyle hareket ederse bu da o manaya geliyor. Dolayısıyla Müslümanların bundan uzak durmaları gerekiyor. Aynı şekilde Peygamber Efendimiz (sav), ‘Kim kendini bir kavme benzetirse o onlardandır’ diye buyuruyor. Bu ayet ve hadis bile tek başına böyle bir kutlamaya iştirak etmemizi, 'milli piyango' gibi kumara iştirak etmemizi, bilet almamızı ve bu adete iştirak etmemizi dinimiz kesin bir şekilde yasaklamıştır. Onun için bundan uzak durmamız lazımdır.” diye konuştu.

"Yılbaşı bir Müslüman için kültürel erozyondur"

Yılbaşı kutlamalarının Müslümanlar için kültürel erozyon olduğunu dile getiren Şimşek, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Yılbaşı gelince aklımıza şu geliyor; yılbaşı eşittir kumar, zina, fuhuş, israf, gaflet ve toplumsal bir Allah’a isyan etme alışkanlığıdır. Yılbaşı dendiği zaman biz bunları görüyoruz. Bunların tamamı da bildiğiniz gibi dinimizde haramdır. Onun için bunlardan kurtulmamız, bunlara iştirak etmememiz gerekir. Aynı zamanda yılbaşı bir Müslüman için kültürel erozyondur. Çünkü İslam kültüründe de yılbaşı diye bir şey yoktur. Özellikle İslami kültürünü kaybetmiş bir toplum farklı toplumların kültürüne ayak uyduruyorlar. Maalesef bu hastalığında peyda olduğunu görüyoruz."

"Suriye'nin durumu Noel zihniyetinin bir neticesidir"

Noel zihniyeti tarafından bugün İslam coğrafyasının kan ağladığını vurgulayan Şimşek, "İslam coğrafyasında bütün Müslümanların her değeri ayaklar altına alınıyor. Böyle bir mevsimde yaşıyoruz. Bunun neticesi şüphesiz Noel zihniyetinin eliyle çıkarılmış bir durumdur. Bugün Suriye'nin durumu Noel zihniyetinin bir neticesidir. Oysa yılbaşı kutlamalarıyla bize Noel ve Noel zihniyeti sevdirilmeye çalışılıyor. Hristiyanların, papazların ne kadar sevimli, ne kadar insancıl oldukları bize aşılanmaya çalışılıyor. Bunun neticesini biz Suriye'de, Irak'ta, Arakan'da görüyoruz. Onun için Müslümanların bu tür safsatalara kanmaması lazım ve böyle bir programa asla iştirak etmemeleri lazım." ifadelerini kullandı.

"Bu yılbaşında putları yıkmamız gerekir"

Yılbaşının Mekke'nin fetih yıldönümü olduğunu, Müslümanların kutlamak istiyorlarsa bunu kutlamasını isteyen Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mekke fetih edildiği zaman batıl zihniyetlerin putları kırıldı. Mekke fetih edildiği zaman Kabe'de putlar yıkıldı. Biz bu yılbaşında putları yıkmamız gerekir. Bugünkü putları yani bu zihniyeti yıkmamız lazımken, onunla mücadele etmemiz lazımken Peygamber Efendimiz (sav) yaptığı gibi onların alışkanlıklarını, adetlerini, hurafelerini aynı şekilde bugün yıkmamız ve mücadele etmemiz gerekirken, biz kalkıp onlara tekrar ibadet eder bir duruma düşersek, Peygamber Efendimizin (sav) mukaddes olan Mekke'de putları yıkma alışkanlığını tersine hareket etmiş oluruz. Bu da bir Müslüman'a yakışmaz."

"Kumar çeşidinin devlet eliyle teşvik edilmesi büyük bir acıdır"

"Özellikle yılbaşında kumarın oynatılması da acı bir gerçektir" diyen Şimşek, "'Milli Piyango' adı altında dindar insanların bile iştirak ettiklerine şahitlik ediyoruz. Bu büyük bir acıdır. Çünkü kumarın her çeşidi haram kılındığı Kur'an ayetiyle sabittir. Dolayısıyla piyango, toto, loto, iddia ne varsa hepsi haramdır. Bütün Müslümanların bundan kendini muhafaza etmesi lazımdır. En acı olanı da özellikle günümüzde mütedeyyin bir hükümetin başta olduğu bir zaman diliminde 'Milli Piyango' kumar çeşidinin hususen devlet eliyle teşvik edilmesi çarşıda, pazarda ve her yerde serbest bir şekilde yapılmasına göz yumulması daha büyük bir acıdır. Devlet bunu meşru kılmıştır diye dinimiz bunu helal kılmamıştır. Buna aldanmamamız lazım. 'Milli Piyango' gibi kumar hastalığından kendimizi muhafaza etmemiz lazımdır. Yılbaşı gecesini tefekkür, zikir ve şükür ile geçirmemiz lazımdır." dedi.

"Kumarı helal gören insanların İslam ile hiçbir alakaları kalmamaktadır"

Allah'ın kumarı yasakladığını hatırlatan Molla Zeki Bilgin ise "Allah (cc) biz Müslümanları zulümden, zulümlerden biriside faizden ve kumardan bizi men etmiştir. Özellikle yılbaşlarında oynanan kumarları, Allah (cc) ve Resulü Zişan (sav) bunları ayet ve hadislerde yasaklamışlardır. Bunları helal gören insanların İslam ile hiçbir alakaları kalmamaktadır. Çünkü Allah'ın yasakladığı şeyleri helal kılanlar bunların İslam ile bir alakaları kalmadığı için bizler Kur'an-ı Kerim'i kendimize önder, kanun ve nizam olarak kabul etmemiz lazımdır." şeklinde konuştu.

Bilgin, "Allah (cc), 'Ey iman edenler; sizler sürekli Allah'ın emrine itaat etmeye çalışın ve kötülüklerden kendinizi uzaklaştırın'  diye buyurmaktadır. Hassaten yılbaşlarında reklamları yapılan Allah'ın men ettiği hasletlerden özellikle uzaklaşmamız lazımdır. Bunları Müslümanlardan uzaklaştırılması boyumuzun borcudur. Bunu söylememiz lazımdır. Bir insan gidip para yatırıp, bilet alıyor ve o bilet vasıtasıyla trilyonları kazanıyor. Bu adet nerden gelmiştir? Kesinlikle bu adalet değildir. Bu bir zulümdür, fuhuştur ve şeytanın insanların kalbine ika ettiği menfi bir harekettir. Bunun için bu gibi şeytanlardan Allah'a sığınmamız lazımdır." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül, M.Sait Çelik-İLKHA) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.