Devrim Muhafızları 4 maddelik bildiri yayınladı

Devrim Muhafızları 4 maddelik bildiri yayınladı

İran Devrim Muhafızları, işgalci ABD'nin Irak'taki askeri üssüne yaptığı operasyonun ardından 4 maddelik bildiri yayınladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, işgalci ABD askerlerinin bulunduğu Irak’ın el-Enbar ilindeki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca füzeyle vurdu.

Yapılan operasyonun ardından 4 maddelik açıklama yayınlayan İran Devrim Muhafızları Ordusu, operasyonun Kasım Süleymeni ve arkadaşlarının intikamını almaya yönelik olduğunu belirtti.

İran Devrim Muhafızları, ikinci saldırı dalgasının ardından bir bildiri yayımladı.

Dört maddelik bildiride şu ifadelere yer verildi:

1- Büyük şeytan, kan dökücü, müstekbir Amerikan rejimini uyarıyoruz. Yeni bir haydutluk, saldırı veya harekat karşısında çok daha acı verici ve ezici karşılık alacaksınız.

2- Üslerini terörist Amerikan ordusuna veren Amerikan müttefiki hükümetleri uyarıyoruz. Her neresi İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik düşmanca bir adıma kaynaklık ederse orası vurulacaktır.

3- Siyonist rejimi bu cinayette asla katil Amerikan rejiminden ayrı görmüyoruz.

4- Amerikan halkına daha fazla zararı önlemek için Amerikan askerlerini bölgeden çağırmanı ve Birleşik Devletlere hakim olan insanlık dışı rejime yönelik artan nefretin bu ülkenin askerlerinin hayatını daha fazla tehlikeye atmasına izin vermemenizi tavsiye ediyoruz.

Irak’ın Ramadi kentinin 108 kilometre batısındaki Ayn el-Esed üssü 2003 yılındaki işgalden 2011’e kadar kullanılmış; ancak Irak’tan çekilen ABD askerleri 2014 yılında DAİŞ'le mücadele bahanesiyle yeniden bu üsse konuşlanmıştı.

Ayn el-Esed Irak’ın ikinci büyük hava üssü olarak biliniyor. Bazı haber kaynakları, Ayn el-Esed hava üssüne bugün 30’dan fazla füzenin düştüğünü bildirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.