Dicle Üniversitesinde Siyer Yarışması kayıt standı açıldı

​Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenleyeceği "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı siyer yarışması kayıtları için Bilge Gençlik Kulübü tarafından Dicle Üniversitesinde stant açıldı.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan siyer yarışması kayıtları 7 Ekim itibariyle başladı. 12 Şubat 2023 yapılması planlanan siyer yarışmasında dereceye girenlere umre ile çok sayıda ödül verilecek.


Dört kategoride gerçekleştirilecek sınavın başvuruları 22 Ocak 2023'de sona eriyor.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Bilge Gençlik Kulübü, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenleyeceği siyer yarışması için bugün itibariyle kurduğu kayıt stantlarında başvuruları almaya başladı. Her gün farklı bir fakülte yerleşkesinde kurulacak stantın Cuma gününe kadar sürdürülmesi planlanıyor.


Muhammed Ali Tanman

Yapılan çalışma ile ilgili açıklamada bulunan Bilge Gençlik Kulübü yetkililerinden Muhammed Ali Tanman, "Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü olarak Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın her sene düzenlemiş olduğu 'O'nu Oku O'nu Yaşa' temalı siyer sınavı için stand açtık. Kayıtlarda yoğun ilgi var. 10 Ekim pazartesi günü Arap Dili ve Edebiyatı, 10-11 Ekim pazartesi ve salı günü İlahiyat Fakültesi, 11-12 ekim Fen Fakültesi, 13 Ekim merkezi öğrenci işleri, 14 ekim ilahiyat fakültesi cuma namazı çıkışı cami önünde kayıt standımız olacaktır." dedi.

"Kurtuluş reçetemiz O'dur"

Tanman, tek amaçlarının insanların Hazreti Peygamberin hayatını öğrenip kendi hayatlarına tatbik etmeleri olduğunu söyledi.


İsmail Yaman

Standı ziyaret ederek kayıt oluşturan adaylardan İsmail Yaman, başvuru yapma sebebini aktararak şunları söyledi:

Peygamber Efendimizin hayatını hem öğrenmek hem yaşamak hem de bir öğretmen adayı olarak öğrencilere aktarmak için başvurdum. Yapılan çalışma güzel. İnsanlar hem Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyor hem imam hatip ve ilahiyat derslerinde de yardımcı oluyor. Efendimizin 'çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde namazı öğretin' tavsiyesinin yanı sıra Peygamberimizin hayatı da olursa çocuklar açısından daha verimli olur.

Muhammed Çiftçioğlu

Muhammed Çiftçioğlu ise, "Okula geldiğimde arkadaşların siyer sınavı ile ilgili stant açtığını gördüm, hoşuma gitti. Küçüklüğümden beri Efendimizin hayatını örnek almak hep hoşuma gitmiştir. Standı görünce kayıt oldum. Tüm insanlık olarak Efendimiz Sallallahu Aleyhivesellemin hayatını okumamız ve hayatımıza tatbik etmemiz lazım. Çünkü kurtuluş reçetemiz odur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler