DİKA Paris Uluslararası Gıda Fuarı'na katıldı

DİKA Paris Uluslararası Gıda Fuarı'na katıldı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde 7 firma, Fransa'nın Paris şehrinde düzenlenen SIAL 2018 Uluslararası Gıda Fuarı'na katıldı.

Fransa'nın Paris şehrinde düzenlenen SIAL 2018 Uluslararası Gıda Fuarı'na Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde Dicle Bölgesinden İhracat kapasitesi yüksek Mardin'den 3, Siirt'ten 2, Şırnak ve Batman'dan birer firma olmak üzere toplam 7 firma katıldı.

Fuara, Ajans Genel Sekreter Yılmaz Altındağ başkanlığında Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi Başkanı Murat Erçin, ajans uzmanları Aylin Erkol, Emine Tuğba Alpaslan, Burak Özer ve Muhasebe Yetkilisi M. Necat Kaya olmak üzere 6 kişilik heyet katıldı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, yerel potansiyeli harekete geçirmek için uluslararası pazar gücüne ulaşılmasının bölge açısından önem arz ettiğini söyledi.

Katılımcı firmaların gerçekleştirdiği iş birliği görüşmeleri hakkında ajans olarak bilgi alışverişinde bulunmaları gerektiğini ifade eden Altındağ, fuarın işlevselliğini sürdürülebilir kılmayı hedeflediklerini ifade etti.

Altındağ, fuara katılan firma yetkililerine ve ajans uzmanlarına gerçekleştirdikleri organizasyon ve iş birliği için teşekkür etti.

Dünya gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan, 194 ülkeden 160 bin ziyaretçi girişinin gerçekleştiği ve 7 bin 200 uluslararası firmanın katılımcı olarak temsil edildiği SIAL Paris Uluslararası Gıda Fuarı 5 gün sürdü. İhracat ve yatırım getirilerini arttırmak, gıda sektörüne yönelik yenilikleri ve teknolojileri yakından takip edebilmek ve yeni pazarlar keşfetmek açısından Fuar, katılımcı firmalar için bir iş ağı oluşturulmasına katkı sağladı.

SIAL 2018 Uluslararası Gıda Fuarı'nda Türkiye Pavilionu'nu ziyaret eden Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, ajans öncülüğünde gerçekleştirilen fuar katılımı için iyi niyetlerini DİKA Genel Sekreterine ifade etti.

Dicle Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Bölge'den yedi ihracat firmasının İTO işbirliği ile katılım sağladığı "SIAL 2018 Uluslararası Gıda Fuarı" sonunda Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ Bölgeden katılım sağlayan firmalara katılım belgesi takdim etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.