DİKA’dan 40 milyon TL’lik hibe desteği

DİKA’dan 40 milyon TL’lik hibe desteği

​Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), 2018 Yılı Mali Destek programları çerçevesinde 39 projeye 40 milyon TL tutarında hibe desteği verecek. Projelerin hayata geçirilmesiyle bölgeye 60 milyon TL’lik bir kaynak harekete geçirilmiş olacak.

Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan TRC-3 Bölgesi’nde hizmet veren Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), 18 Yılı Mali Destek programlarının sonuçları açıkladı.

Mardin’deki genel merkez binasında düzenlenen toplantıda konuşan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, TRC-3 Bölgesi’nde 39 projeye 40 milyon TL tutarında hibe desteği vereceğini ve Projelerin hayata geçirilmesiyle bölgeye 60 milyon TL’lik bir kaynak harekete geçirilmiş olacağını söyledi.

DİKA Genel Sekreteri Altındağ, “Ajansımız tarafından 29 Aralık 2017 tarihinde ilan edilen kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak 2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 50, 2018 Yılı Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 23 olmak üzere toplam 73 adet proje başvurusu alınmıştır. Bu başvurularla yaklaşık olarak toplam 85 Milyon TL’lik kaynak talep edilmiştir. Değerlendirme Komitesi çalışmaları süreçleri gerçekleştirilerek başarılı asil ve yedek projeler listesi 25 Temmuz 2018 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda ele alınmış ve başarılı projelere ilişkin listeler Yönetim Kurulumuz tarafından onaylanmıştır. 2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında her ile eşit bütçe ayrılmış ve artan kaynak yedek projelere aktarılarak toplam bütçe çerçevesinde asil liste belirlenmiştir.” dedi.

Asil ve yedek liste sayısını açıklayan Altındağ, “2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Mardin’den 8 asil, Batman’dan 7 asil ve 2 yedek, Siirt’ten 7 asil ve Şırnak’tan 7 asil olmak üzere toplam 29 asil ve 2 yedek proje kabul edilmiştir. 2018 Yılı Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Mardin’den 4 asil ve 2 yedek, Şırnak’tan 6 asil ve 2 yedek olmak üzere toplam 10 asil ve 4 yedek proje başarılı bulunmuştur. TRC3 Bölgesinde tüm programlar kapsamında toplam 39 asil ve 6 yedek başvuru başarılı bulunmuştur. Başarılı olan 39 asil projeye ajansımız tarafından yaklaşık olarak 40 Milyon TL kaynak tahsis edilmiştir. Bu yatırımlara başvuru sahiplerinin yapacakları eş-finansman ile birlikte bölgemizde yaklaşık olarak 60 Milyon TL kaynak harekete geçirilmiş olacaktır.” diye konuştu.

Ajansın ilk defa ilçelere de dokunduğunu ve bunun da önemli olduğunu kaydeden Altındağ, yapılacak yatırımlarla ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını söyledi. Altındağ, “Kalkınmanın temel hamlesi yerelden olduğunu ilk defa ajans pratiğini yaparak gösterdi.” dedi.

İLKHA

DİKA’dan 40 milyon TL’lik hibe desteği

DİKA’dan 40 milyon TL’lik hibe desteği

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.