DİKA'dan Cazibe Merkezleri Programı

DİKA'dan Cazibe Merkezleri Programı

Şırnak’ta'Cazibe Merkezleri Programı' ile ilgili iş adamlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 23 il için üretim ve ihracatı artırmak amacıyla oluşturulan 'Cazibe Merkezleri Programı' ile ilgili Şırnak’ta bir otelde, iş adamlarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısında konuşan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, yatırım konusunda Şırnak'ı çok önemsediklerini ve iş adamlarının güvenle yatırım yapmalarını beklediklerini açıkladı.

Altındağ, programın dört farklı destek paketinden oluştuğunu belirterek, bunların yatırım ve üretim, üretim tesisi taşıma, çağrı merkezi ve veri merkezi olarak sıralandığını ifade etti.

Altındağ, programa dahil olunabilmesi için imalat sanayiinde asgari yatırım tutarının 2 milyon lira ve asgari 30 kişi çalıştırma koşulu bulunduğunu, kredilendirilecek yatırımın ise asgari yüzde 30'nun öz kaynaklardan karşılanması gerektiğini kaydetti.

DİKA olarak hizmet verdikleri Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'in dışında Türkiye'nin farklı illerinde binlerce yatırımcı ile bir araya gelerek Cazibe Merkezleri Programı'nı anlattıklarını belirten Altındağ, "Bu bölgede Şırnak'ı çok önemsiyorum. Şu an yüzyılın fırsatı ile karşı karşıyayız. Devlet üretim sağlayan işletmelerimize her türlü kolaylığı sağlamaktadır. Yeter ki üretim ve istihdam sağlansın. Buradaki amaç dışa bağımlılıktan kurtulmaktır. Biz burada size yardımcı olmak için geldik." dedi.

Terörden zarar gören imalatçı KOBİ'lere 100 bin lira faizsiz kredi ve makine teçhizat desteği sağlandığını dile getiren Altındağ, "Valilik ve Kaymakamlıkça zararı belgelenen OSB'de bulunanlar da dahil 70 işletmemize faizsiz kredi ve hibe desteği sağladık." dedi.

Konuşmaların ardından, KOSGEB destekli girişimcilik sertifika dağıtımı gerçekleşti.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.