DİKA’dan girişimcilik seferberliği

DİKA’dan girişimcilik seferberliği

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Şırnak’ta girişimciliğin artırılması için peş peşe toplam sekiz adet “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenleyecek.

Bölgede ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla DİKA tarafından yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmaları hedeflenmektedir. Eğitim sonrası katılımcılara KOSGEB desteklerine başvuru yapabilmek için gerekli olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecektir.

Kursiyerlere girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim planı geliştirme, finansal plan ve iş planı hazırlama konularında eğitim verilecektir. Girişimciler için 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi imkânı var. Bu hibelerden yararlanabilmek için gerekli olan bilgilendirmelerin yapılacağı kurslara Ajans tarafından yapılan duyuruların da etkisiyle yoğun talep olması beklenmektedir.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Şehrimizin ihtiyaç duyduğu küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin kurulması ve yoğun talebi karşılamak için 8 adet yeni KOSGEB kursu açıyoruz. Şehrin tamamına ve İlçelerine yaymayı planladığımız 8 adet kurs ile ilimizin tamamında girişimcilik seferi başlatıyoruz. Bu kapsamda başvuruların yeni mevzuat gereği E-Devlet üzerinden alındığını, başvuru esnasında herhangi bir problemle karşılaşılması durumunda Şırnak Yatırım Destek Ofisimize ulaşılabilir.” dedi.

İlk eğitim Beytüşşebap ilçesinde 30 Temmuz - 2 Ağustos arasında, ikinci eğitim ise Cizre İlçesinde 3 - 6 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak olup dört gün boyunca uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler