DİKA’nın 3 Milyon 800 bin Euro’luk AB projesi hayata geçiriliyor

DİKA’nın 3 Milyon 800 bin Euro’luk AB projesi hayata geçiriliyor

Dicle Kalkınma Ajansının istihdama yönelik Avrupa Birliği (AB) projesi olan “TRC3 Bölgesinde Genç istihdamının Desteklenmesi Projesi” proje koordinasyon ekibi ilk toplantısı DİKA’da gerçekleştirildi.

Toplam bütçesi 3 Milyon 800 Bin (Euro) olan proje, üç yıl süreyle Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde uygulanacak.

Avrupa Birliği (AB) Mali Yardım Aracı (IPA) bileşenlerinden “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Sektörel Operasyonel Programı” kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından desteklenen, Dicle Kalkınma Ajansı’nın başvuru sahibi olduğu “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kapsamında kurulan proje ekibi ilk toplantısını yaptı.

DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ajans Uzmanları Sihat Ferat Toktaş, Emine Tuğba Alpaslan, Nilüfer Baş, Burak Özer, Burcu Günay ve Halis Tuncel ile Proje Teknik Yardım Ekibinde yer alan Cleofe Maria Cristina Guardigli ve Asude Özsoy Giovanniello katıldı.

Projenin amacı, Dicle Kalkınma Ajansı’nın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’nde (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) genç istihdamını ve istihdam edilebilirliğini desteklemek, genç nüfusun iş gücü piyasasının ihtiyaçları yönünde mesleki ve kişisel becerilerini geliştirmek, bölgede genç girişimciliği ve girişimcilik kapasitesini geliştirerek istihdam olanaklarını arttırmak olarak belirtiliyor.

Genç İşsizlik (15-24 Yaş Grubu) oranı 2019 Yılı itibariyle yüzde45,2 ile Türkiye'nin en yüksek oranına sahip olduğu Bölge’de, Ajans’ın istihdam odaklı geliştirdiği “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi” Bölge’deki genç işsizliğin azaltılmasına önemli katkı sağlayacağı bildirildi.

Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen proje, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Sektörel Operasyonel Programı” (IKGSOP) kapsamında Bölge'de destek almaya hak kazanan ilk büyük operasyondur. Mardin Artuklu, Batman, Siirt ve Şırnak Üniversitelerinin proje ortağı, Milli Eğitim Müdürlükleri ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüklerinin proje iştirakçisi olduğu proje, ilgili diğer kurum, kuruluşların katılımıyla yakın iş birliği ve koordinasyon içinde yürütülecek.

Proje ekibinin ilk kez bir araya geldiği toplantıda, öncelikle Operasyon Koordinasyon Biriminin görev ve sorumlulukları ile proje faaliyetlerinin nasıl gerçekleştirileceğine yönelik yöntem görüşüldü. Faaliyetlerin gerçekleşmesi için oluşturulan çalışma planlarının üzerinden geçilerek faaliyetlerin zaman planlaması ve içerikleri istişare edildi.

Projede ortak ve iştirakçi olarak yer alan Ajans Bölgesi’ndeki Üniversiteler, Milli Eğitim Müdürlükleri, KOSGEP ve İŞKUR’la gerçekleştirilecek olan çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunulduktan sonra toplantı sona erdi.

İLKHA


DİKA’nın 3 Milyon 800 bin Euro’luk AB projesi hayata geçiriliyor

DİKA’nın 3 Milyon 800 bin Euro’luk AB projesi hayata geçiriliyor

DİKA’nın 3 Milyon 800 bin Euro’luk AB projesi hayata geçiriliyor

DİKA’nın 3 Milyon 800 bin Euro’luk AB projesi hayata geçiriliyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler