Dikkat ölüm yolu yaya çıkabilir!

Dikkat ölüm yolu yaya çıkabilir!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek- Diyarbakır karayolunda meydana gelen ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmek için basın açıklaması düzenlendi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir araya gelen mahalle sakinleri düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile Siverek- Diyarbakır karayolunda meydana gelen ölümlü trafik kazalarının önüne geçilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Şirinkuyu üst geçidinde yapılan basın açıklamasını mahalle sakinlerinden Semir Güney okudu. Güney açıklamasında, “Yıllardır bizleri sevdiklerimizden ayıran ve ‘ölüm yolu’ olarak adlandırdığımız, Siverek- Diyarbakır Karayolu’nda ölümlerin son bulması için bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Artık ölüm yolunda bir can kaybının yaşanmasına tahammülümüz kalmamıştır. Karayolunun bir an önce çevre yolu olarak şehir dışına alınması gerekmektedir. Bu uygulama kısa sürede faaliyete geçirilemeyeceğinden yolda acilen Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurularak, yol çift taraflı olarak tel örgülerle kapatılmalıdır. Yaya geçitleri ise yapılacak alt geçitlerden sağlanmalıdır.” dedi.

Karayolunda bugüne kadar  meydana gelen kazalarda 60 insanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Güney, yolun güvenli hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

“Hiçbir şey insan canından daha önemli değildir.” diyen Güney, “Günümüz teknolojisinde denizin altından geçen yollar yapıldığı, dağların delinip tünel yapıldığı, köprülerle saatlerce süren mesafelerin kat edildiği ülkemizde 250 bin nüfuslu Siverek'imiz için bu isteğimiz çok görülmemelidir. Buradan bir kez daha tüm yetkililere sesleniyoruz. Ölümler artık son bulsun, insanlarımız güven içinde yaşasın. Yolda gerekli düzenlemelerin yapılması için konunun takipçisi olacağımızı buradan ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Şirinkuyu üstgeçidine “Trafik canavarı olmayın, Dikkat ölüm yolu, Yaya çıkabilir” yazılı pankart asıldı.

Basın açıklamasına HÜDA PAR’ın yanı sıra bazı siyasi partiler de destek verdi.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler