"Din istismarı dinin kendi hedefleri ve amaçları dışında kullanılmasıdır"

"Din istismarı dinin kendi hedefleri ve amaçları dışında kullanılmasıdır"

Şanlıurfa'da düzenlenen panelde konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, din istismarının dinin kendi hedefleri ve amaçları dışında kullanılmasının olduğunu söyledi.

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından müftülük bünyesinde çalışan personellere yönelik GAPTEM konferans salonunda ‘Terör Örgütlerinin Din İstismarı’ konulu bir panel düzenlendi.

Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok’un Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Günümüzde din istismarı yapıldığı zaman birçok istismarında önünün açıldığını ifade eden Açık, din istismarının önüne geçilmesi halinde toplumdaki birçok sorunların da çözüleceğini söyledi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, son zamanlarda dinde bir canlanmanın olduğuna dikkat çekerek, dinin dünyaya yeniden hâkim olmaya başladığını söyledi.

"Dünyada dinin biraz daha öne çıkmaya başladığını görüyoruz."

Yılmaz, "Yaşadığımız günlerde özellikle 20'nci yüzyılın sonlarında, dinin yeniden canlandığına ve dünyaya yeniden hâkim olmaya başladığına dair çeşitli bilimsel çevrelerde de görüşler serdirilmiştir. Bu gerçekten de dikkate değer bir durumdur. Dinde bir canlanmaya tanık oluyoruz. Bu bizim ülkemiz için de geçerlidir. Bizim bildiğimiz bir şey var ki ülkemizi düşündüğümüz zaman bizde din her zaman canlıydı ama dinin canlanması dediğimiz şey biraz da şehirlerde, çeşitli şekilde din görünür olması anlamına geliyor. Gerçekten de bütün dünyada dinin biraz daha öne çıkmaya başladığını görüyoruz." dedi.  

Bu öne çıkışın sadece dini bir durum olmadığını, aynı zamanda bu canlılığı kendi çıkarları doğrultusunda değerlendirmek ve yönlendirmek isteyen bazı odaklarda ortaya çıkabildiğini vurgulayan Yılmaz, "Bu hem dinin içinden çıkıyor hem de dine düşman olan çevrelerden çıkıyor. Din öyle bir şey ki doğru öğrenilmeyip, yaşanmadığı zaman dinin aleyhinde kullanılabiliyor. Bunu örneklerini tarihte çok gördük. Günümüzde de din istismarı dediğimiz şeyde aslında doğrudan doğruya budur. Din istismarı dinin kendi hedefleri ve amaçları dışında kullanılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Panel, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Kenan Oral’ın FETÖ; Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Zekeriya Abdulazizoğlu’nun ise DAEŞ ile ilgili yaptıkları sunumlarla devam etti.  (Hüseyin Sayhar-İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.