Din Şûrası Yönetmeliği yürürlüğe konuldu

Din Şûrası Yönetmeliği yürürlüğe konuldu

Din Şûrası Tüzüğünün yürürlükten kaldırılarak Din Şûrası Yönetmeliğinin yürürlüğe konulmasına karar verildi.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla Din Şûrası Tüzüğünün yürürlükten kaldırılmasına ve Din Şûrası Yönetmeliğinin yürürlüğe konulmasına karar verildi.

Amacı; ilmî yeterlikleri ve din hizmetleriyle tanınmış kişilerin katılımıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülecek hizmetlerin stratejisi ve geliştirilmesi konusunda görüş oluşturacak Din Şûrasının kuruluş, toplantı ve çalışma esaslarını belirlemek olan yönetmeliğe göre, şûra; üye, temsilci ve davetlilerden teşekkül edecek.

Şûranın gündemi Kurul tarafından belirlenecek. Şûra, Başkanın kararlaştıracağı tarih ve yerde beş yılda bir toplanacak. Başkanlık, gerek gördüğünde herhangi bir süreye tabi olmaksızın Şûrayı toplayabilecek.

Şûra çalışmaları, Başkanın teklifi ve üyelerin karan ile oluşturulacak komisyonlarca yürütülecek.

Şûra sekretaryası ve komisyon temsilcileri tarafından tasnif edilen komisyon kararlan Şûra üyelerinin onayına sunulacak.

Üyeler, komisyonlardan gelen raporları görüşür ve karara bağlayacak. Şûra kararları açık oylama usulü ile alınacak.

Kararlar, toplantıya katılan üyelerin oy çokluğuyla alınacak, eşitlik olması halinde Başkanın oyu yönünde çoğunluk sağlanmış sayılacak.

Kararlar, Din Şûrası divanı tarafından imzalanacak ve Şûra kararları olarak yayımlanacak.

Şûra kararlan tavsiye niteliğinde olacak. Şûra kararlarının uygulanmasının takibi, Başkanlık Strateji Geliştirme Başkanlığınca yapılacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.