Dindardılar, mazlumdular ama PKK'li değildiler

Dindardılar, mazlumdular ama PKK'li değildiler

90'lı yıllarda Marksist ideolojinin yerli taşeronu PKK, Batı'dan aldığı destekle canavar misali dindar Kürtlere karşı bir kıyım başlatmıştı. İdeolojisini benimsemeyen her Müslümanı gördükleri yerde vahşi yöntemlerle şehit ediyordu. PKK; bir değil, on deği

Muhsin Şenol / Doğruhaber

CİHAN ASLANAL VE MUHAMMED KORKUT ADLI İKİ FİDAN

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 1992 yılında Cihan Aslanal ve Muhammed Korkut adlı iki genci kaçıran PKK'li çete, bu gençlerden birinin başını taşlarla ezerek diğerini ise elektrik kablosu ile boğarak katletti. PKK'ye göre bu gençler suçluydular, çünkü dindardılar.

Çete, Dicle Nehri'nin kıyısında pusu kurmuş, hainler işe koyulmuştu. Kasım 1992, PKK'li çete 20 yaşlarındaki Muhammed Korkut ve Cihan Aslanal'ı öldürecekti. Devlet adamı diyecektiler, ajan diyecektiler… Ama bütün Piran bu iki gencin kim olduğunu ne kadar dindar olduklarını, hayırsever ve gariban olduklarını biliyordu.

AYAĞINDA HEP ANKARA LASTİĞİ VARDI

Muhammed Korkut fakir bir ailenin çocuğuydu, 20 yaşlarına kadar da hep fakirlik içinde yaşadı. Kundurası olmadı hiçbir zaman. Ayağında Ankara lastiği vardı hep… Yardımseverdi, yardıma muhtaç olanlar yanlarında hep Muhammed'i görürlerdi. Dindardı Muhammed Korkut, sabah dâhil tüm namazlarını camide cemaatle kılardı…

Cihan Aslanal, 1972 doğumluydu ve liseyi henüz bitirmişti. Dinine çok bağlıydı. Şeyh Said'in kıyam destanları ile büyümüştü… Dinine bağlı ve her fırsatta insanlara İslâm'ın güzelliklerini anlatıyordu. Program yapmıştı kendine, her gün saat 10.00'dan öğlen namazına kadar Şehit Seyit Kutub'un Fizilalil'i Kur'an eserini okuyordu.

İSLÂM'IN SAFLIĞI, KASKATI KALPLERİNE İŞLEMEDİ

Aslanal ve Korkut, Dicle ilçe merkezinde bir kahvehanede oturmuşlardı. O sırada yanlarına yanaşan birkaç kişi “Biraz da bize İslâm'ı anlatın.” dediler. Aslanal ile Korkut, kendilerine İslâm'ı anlatmalarını isteyen kişilerle birlikte sohbet ede ede Dicle'nin çıkışına kadar geldiler. Yanlarına gelenler aslında hainlerdi ve çete pusuya yatmıştı. Aniden gençlere silah doğrultan PKK'liler, gençlerin ellerini ve gözlerini sıkı sıkıya bağladı.

VÜCUDUNDA SİGARA SÖNDÜRDÜLER, KABLOYLA BOĞDULAR

Muhammed Korkut'u önce Dicle'ye bağlı Kurşunlu köyüne götüren PKK'li çete, burada bir ahıra hapsedip saatlerce işkence yaptılar. İşkence sırasında sigaralarını içen PKK'liler tüm izmaritlerini Korkut'un bedeninde söndürdüler. Korkut'u daha sonra Dicle mezarlığına yakın bir yere getiren çete, onu elektrik kablosu ile boğarak katletti.

MAZLUM CİHAN'IN BAŞINI TAŞLARLA EZDİLER

Cihan Aslanal'ı ise Dicle'nin dışına çıkaran PKK'li çete, ona da en ağır işkenceleri yaptı. Ellerine aldıkları taşlarla Aslanal'ın başını ezen çete, katlettiği gencin cesedini Dicle Mezarlığı'na bıraktı. Korkut'un ve Aslanal'ın cesedi 2 gün sonra yakınları ve arkadaşları tarafından bulundu. Korkut'u ve Aslanal'ı toprağa veren yüzlerce kişi o gün “Kahrolsun PKK, Lailahe İllallah PKK lanetullah” sloganları ile Dicle'yi adeta inletti. 2 genci toprağa veren Dicleliler cani örgütü lanetlediler. PKK o gün Dicle'de ibretlik bir ölümle dindarları sindirecekti ancak Dicle, şehitlerin kanıyla bereketlenmiş ve hainler kaçacak delik aramışlardı.

ZALİM ZULMEDER, KADER ADALET

Muhammed Korkut'a evinin ahırında işkence eden PKK'li de olaydan kısa bir süre sonra aynı ahırda çıkan bir yangında yanarak can verdi…

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.