Dışişleri Bakanlığından İİT 47. Dışişleri Bakanları Konseyi açıklaması

Dışişleri Bakanlığından İİT 47. Dışişleri Bakanları Konseyi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 47. Dışişleri Bakanları Konseyi (DBK) Toplantısı'nda kabul edilen kararların, İİT üyesi ülkeler arasında birliğin tescili bakımından önemli olduğunu duyurdu.

Nijer'in başkenti Niamey'de düzenlenen toplantıda kabul edilen kararlara ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Bakanımızın katılımlarıyla 27-28 Kasım 2020 tarihlerinde Niamey'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 47. Dışişleri Bakanları Konseyi (DBK) Toplantısı'nda kabul edilen kararlar İslam Dünyasını ilgilendiren ortak meseleler karşısında İİT üyesi ülkeler arasında birliğin tescili bakımından önem taşımaktadır.

DBK kapsamında Çad eski Dışişleri Bakanı Hissein Brahim Taha'nın Afrika Grubu'nun ortak adayı olarak oydaşmayla İİT Genel Sekreterliği görevine seçilmesini memnuniyetle karşılıyor, bu vesileyle kendisini bir kez daha tebrik ediyoruz.

Ülkemiz en başından bu yana Teşkilatın uluslararası niteliğinin muhafaza edilmesi ve güçlendirilmesi bakımından yeni İİT Genel Sekreteri'nin İİT Şartı ve yerleşik usuller uyarınca Afrika Grubundan seçilmesine ve Afrika'nın ortak aday çıkarmasına önem ve öncelik vermiş, bu husus Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızca çeşitli vesilelerle vurgulanmıştır.

Mevcut Genel Sekreter Yusuf El-Useymin'e hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. 2021 Kasım ayında görevi devralacak seçilmiş Genel Sekreter Hissein Brahim Taha'ya görevinde başarılar diliyoruz. Taha'ya görevi süresince, başta İİT'nin daha etkin olması ve kurumsallaşmasına yönelik olarak ülkemizin girişimiyle başlatılan reform çalışmalarının ilerletilmesi olmak üzere Teşkilatın misyonunun hakkıyla yerine getirilmesine yönündeki çalışmalarında gereken desteği vereceğimizi ifade etmek istiyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.