Dışişleri Bakanlığından İtalya ve Irak'a seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığından İtalya ve Irak'a seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, İtalya ve Irak'ta artan Corona virüs (Covid-19) vakaları nedeniyle bu ülkelerde ikamet eden ve bu ülkelere seyahat edeceklere önemli uyarılarda bulundu.

Son günlerde, İtalya'da Corona virüs (Covid-19) vakalarında ve buna bağlı ölümlerde artış yaşandığına vurgu yapan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Vatandaşlarımızın, zorunlu olmadıkça, İtalya'nın Koronavirüs vakaları görülen bölgelerine seyahat etmemeleri önemle tavsiye olunur." denildi.

İtalya'da ikamet eden veya bu ülkeye seyahat etmek zorunda olan vatandaşların sağlık önlemlerine azami düzeyde riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Bakanlık, büyükelçilikler, konsolosluklar, resmi makamlar ve Dünya Sağlık Örgütünün konuya ilişkin açıklamalarının takip edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Irak'ta Corona virüsü (Covid-19) vaka sayısındaki artış nedeniyle Bakanlık tarafından bir uyarı da bu ülkede ikamet eden ve Irak'a seyahat edecek vatandaşlar için yapıldı.

Irak'taki vaka sayısının ülke çapında artış gösterdiğinin hatırlatıldığı Bakanlık açıklamasında, zorunlu olunmadıkça Corona virüs vakalarının görüldüğü bölgelere seyahat edilmemesi, Irak'a seyahat etmeleri halinde ise vakaların yoğun olarak görüldüğü bölgelerden uzak durulması yönünde dikkatli olunması istendi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler