Dışişlerinden Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a "tehlikeli oyun" tepkisi

Dışişlerinden Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a "tehlikeli oyun" tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Türkiye'nin Libya'ya verdiği desteği "tehlikeli bir oyun" olarak tanımlamasının ancak akıl tutulmasıyla izah edilebileceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Macron’un Türkiye, Libya ve Doğu Akdeniz konusunda dile getirdiği hususlar hakkındaki soruya yazılı yanıt vererek, şunları kaydetti:

"Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin haklı davasına karşı kırmızıçizgiler çektiğini sananlar, yalnızca ülkemizin kararlı duruşuyla karşılaşacaktır.

Bölgede bir kırmızıçizgi var ise, bu ancak Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin uluslararası hukuktan doğan haklarıdır.

Kendini dev aynasında görenlerin hakikatlerle yüzleşme zamanı gelmiştir. Emperyalist anlayışlarını haritalara çizgi çekerek belirleme dönemi geride kalmıştır.

Türkiye, meşru hak ve çıkarlarını bir "armada" göndermek suretiyle cebren gasp etmeye teşebbüs eden herkesi caydırmaya muktedirdir.

Bu vesileyle hatırlatmak isteriz ki, Doğu Akdeniz'deki ihtilaflar bölge dışı aktörlerin kışkırtmalarıyla değil, ancak kıyıdaş ülkeler arasındaki diyalog ve işbirliği sayesinde hakkaniyet temelinde çözüme kavuşacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler