Dışişlerinden Rumlara bayrak yakma tepkisi

Dışişlerinden Rumlara bayrak yakma tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Rum Kesimi tarafında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının yakılmasına tepki gösterdi.

Yunanistan'daki Altın Şafak Örgütü'nün uzantısı olan ve Rum meclisinde temsil edilen aşırı sağcı Elam partisinin düzenlediği eylemde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı yakıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, olayı kınadı. Bir tepki de Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklamayla KKTC bayrağının yakılmasını kınadı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"KKTC’nin 36. kuruluş yıldönümünde Kıbrıs Rum tarafında, KKTC bayrağı yakılmasını kınıyor ve KKTC makamlarının bu konudaki açıklamalarına tam destek veriyoruz.

Kıbrıs Rum yetkililerden bu nefret eylemini kınayan hiçbir açıklama yapılmamış ve faillerinin soruşturulmamış olması, bu eylemin resmi olarak desteklendiğine de işaret etmektedir.

Bu olayda, Kıbrıs Türklerine yönelik nefreti körükleyen açıklamalar yapan Kıbrıs Rum Yönetiminin ve ayrıca, Yunan makamlarının da sorumluluğu bulunduğuna inanıyoruz.

Bu koşullarda uluslararası toplumdan, Kıbrıs Rum tarafını ve Yunanistan’ı, BM Genel Sekreteri’nin son raporunda da işaret edilen, Ada’daki gerginlik ortamını daha da kötüleştiren söylemlerden kaçınmaya davet etmesini bekliyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.