DİSKİ, Çermik’in atıksu ve kanalizasyon sorunu çözüyor

DİSKİ, Çermik’in atıksu ve kanalizasyon sorunu çözüyor

DİSKİ, Çermik İlçesinde Atıksu Arıtma Tesisinin yapılması için proje çalışmalarına başladı. Projeyle ilçenin atıksu ve kanalizasyon sorunu çözüme kavuşacak.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun Çermik ilçesinde gerçekleştirdiği toplantıda gündeme gelen Sinek Çayı’na akan kanalizasyon sorunun çözümü için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, düğmeye bastı. İlçenin sorununu çözecek projeyle Sinek Çayına 8 ayrı yerden deşarj olan atık suları iki farklı yerde birleştirerek Atıksu Arıtma Tesisine iletimi sağlanacak. Temizlenen su daha sonra Sinek çayına deşarj edilecek.

Konuya ilişkin proje çalışmalarına başlayan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Gördük ve İlbank Bölge Müdürü Süleyman Halit Bayrak ile teknik personel yerinde inceleme yaptı. Tutşi ve beraberindekiler, Atıksu Arıtma Tesisi yerinde ve deşarj noktalarını gezerek yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi.

Çermik Kaymakamı Ramazan Polat ve Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ile görüşerek projeyle ilgili istişarede bulunan DİSKİ Genel Müdürü Tutşi, daha sonra DİSKİ Çermik Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ederek personelle bir süre görüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler