DİSKİ, Talaytepe Terfi Deposunda 6 pompanın montaj işlemini tamamladı

DİSKİ, Talaytepe Terfi Deposunda 6 pompanın montaj işlemini tamamladı

DİSKİ, 15 bin metreküp içme suyu kapasiteye sahip Talaytepe Terfi Deposunda 6 pompanın montaj işlemini tamamladı.

DİSKİ, her geçen gün büyüyen Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Talaytepe içme suyu deposu ve terfi merkezinde çalışma yürüten ekipler, 6 pompanın montajını yaptı, elektrik ve elektronik sistemin tamamını yeniledi, scada sistemi kurularak mevcut scada sitemi ile entegrasyonu sağlandı.

Ekipler, tarafından gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden çalışmaları takip eden DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, daha önce kullanılan pompaların tam olarak ihtiyaca cevap vermediğini ifade etti.

Yaz aylarında içme suyu ihtiyacının artması nedeniyle tasarladıkları çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Tutşi, başta içme suyu ve kanalizasyon olmak üzere Diyarbakırlılara rahat bir yaz geçirmelerini sağlamak amacıyla projeler geliştirmeye devam ettiklerini kaydetti.

Montaj işleminin sona ermesiyle hizmete alınan depo sayesinde Fırat Mahallesi ve Talaytepe Mahallesi ile TOKİ 500 Evler, Mezopotamya Bulvarında bulunan yerleşim yerlerinin kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sorunu çözüme kavuşmuş oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler