Diva-Sen Gaziantep Şube Başkanı Acem: Camiler huzur bulunan mekanlardır

Diva-Sen Gaziantep Şube Başkanı Acem: Camiler huzur bulunan mekanlardır

Diva-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Acem, camilerin içerisinde ibadet edilen ve içinde çocuk, genç, yaşlı, kadın ile erkek ayrımı yapılmaksızın sosyal gereksinimlerinin karşılandığı fonksiyonel mekanlar olduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Gaziantep Şube Başkanı Acem, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

“Camiler içi ve çevresi ile huzur bulunan mekanlardır”

Acem, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Camiler içerisinde ibadet edilen, müştemilatında çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek ayrımı yapılmaksızın sosyal gereksinimlerinin karşılandığı fonksiyonel mekanlardır. Camiler içi ve çevresi ile huzur bulunan namütenahi mekanlardır. Zira camilerle iç içe yaşamını sürdüren her bir mümin ve mümine, bu duyguları doyasıya yaşamaktadır. Camilerde görev yapan hocalarımız ise bülbül misali lahuti sesleriyle gönüllerin mesrur olmasına vesile olan mümtaz şahsiyetlerdir. Dolayısıyla hem camilerin hem de hocalarımızın varlıklarından haberdar olmak, hak ettikleri saygı ve muhabbeti yeniden hatırlatmak için bahse konu haftayı çok önemsiyoruz.” dedi.

“Camiler sadece namaz kılınan mekanlar olarak inşa edilmemelidir”

Camilerin ve din görevlilerinin fonksiyonlarının bütüncül manada ifa edebilmesi için aksaklıkların ve eksikliklerin giderilmesine ihtiyaç olduğunu belirten Acem, “Camiler sadece namaz kılınan mekan olarak değil, çocuklara, gençlere, yaşlılara, kadın ve erkeklere hitap eden mekanlar olarak inşa edilmelidir. Gönül ehli hocalarımızın huzur içerisinde görev yapmalarını temin sadedinde lojman problemlerinin giderilmesi, bazı muhtar ve dernek görevlilerinin hocalarımıza karşı saygısızlıklarına karşı gerekli önlemlerin alınması da mezkur haftanın amacına uygun olacağı kanaatindeyiz.” diye konuştu.

“Sözleşmeli din görevlilerine bir an önce kadro verilmelidir”

Camilerde sözleşmeli olarak görev yapan din görevlilerinin bir an önce kadrolu statüye geçirilmeleri gerektiğini belirten Acem, “Münhal bulunan camilerin imam hatip ve müezzin ihtiyaçlarının karşılanması için en az 15 bin yeni kadronun tahsisi cihetine gidilmesi, cami lojmanı olarak inşa edilen lojmanların tamamını kapsayacak şekilde kira alınmaması, statüleri gereği ayrı il ve ilçelerde görev yapan karı-koca görevlilerin aile birleşimini temin adına başka gerekçe aranmaksızın eş durumlarının yeterli kabul edilmesi hususlarının haftanın müjdesi olarak hayata geçirilmesi çok manidar olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Acem, “Diva-Sen ailesi olarak bu duygu ve düşüncelerle, halen görevde olan bütün hocalarımızın haftalarını tebrik eder, sağlık ve afiyetle üstün başarılar dileriz. Bu ulvi mekanlarda görev sürelerini tamamlayıp emekli olan ve halen hayatta olan mümtaz hocalarımıza aynı şekilde sağlık ve afiyetler dileriz. Gerek görevleri başında gerekse de daha sonraları vefat eden hocalarımıza da rahmetler temenni ederiz.” şeklinde konuştu.


Diva-Sen Gaziantep Şube Başkanı Acem: Camiler huzur bulunan mekanlardır

Diva-Sen Gaziantep Şube Başkanı Acem: Camiler huzur bulunan mekanlardır

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.